Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Λένε ΝΑΙ και εξηγούν για αεροδρόμιο στη Λευκίμμη

H πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια πριν γίνει ακόμη υπουργός, τελεσφόρησε και η Κέρκυρα έχει σήμερα τη δυνατότητα να διαθέτει έγκυρη απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να χωροθετηθεί νέο αεροδρόμιο στη Λευκίμμη.
Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει αύριο μετά από σχετική διερευνητική μελέτη, ομάδα καθηγητών του ΕΜΠ υπό τον κ. Πολύζο σε εκδήλωση που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης - βουλευτή Κερκύρας Ν. Δένδια και τη Νομαρχία, στην συνεδριακή αίθουσα του Corfu Palace.
Τη μελέτη διερεύνησης των δυνατοτήτων χωροθέτησης νέου διεθνούς αεροδρομίου στη Λευκίμμη ανέθεσε στους καθηγητές του Πολυτεχνείου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από σχετική συνεννόηση του Ν. Δένδια με τον Υπουργό Μεταφορών.
Στη εκδήλωση εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, θα παραστούν ο Γ.Γ. του Υπ. Μεταφορών κ. Πλατής, εκπρόσωποι της ΥΠΑ και εκπρόσωποι του συνόλου των τοπικών φορέων που έχουν αμεση ή έμμεση σχέση με την υπόθεση του αεροδρομίου.
Η παρουσίαση της μελέτης θα δώσει το έναυσμα ενός ευρύτατου διαλόγου μεταξύ των φορέων του τόπου για να απαντηθεί το επόμενο ερώτημα που είναι αν η Κέρκυρα θέλει το νέο αεροδρόμιο στη Λευκίμμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: