Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Συνθήκες που δεν τιμούν τον κερκυραικό τουρισμό σε ξενοδοχείο του Δήμου Μελιτειέων

Επίσκεψη στην ξενοδοχειακή μονάδα ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ πραγματοποίησε το πρωί ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από κλιμάκιο με εκπροσώπους της επιθεώρηση εργασίας, του ΕΟΤ , της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας και της Προέδρου του ΕΚΚ Σοφίας Λίβερη
Η επίσκεψη έγινε μετά από αίτημα και καταγγελίες των εργαζόμενων ότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες εργασίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του κλιμακίου, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν τηρούνται οι συνθήκες εργασίας, ενώ ο κ. Πουλημένος ανέφερε ότι οι συνθήκες δεν τιμούν τον Κερκυραϊκό τουρισμό.
Όπως είπε « το επίπεδο των υπηρεσιών είναι χαμηλό. Το ξενοδοχείο που προσφέρει υπηρεσίες σε 350 περίπου τουρίστες λειτουργεί κατά κανόνα με αλλοδαπούς που είναι ανειδίκευτοι και θεωρούνται κατά κανόνα μαθητευόμενοι.
Η επιχείρηση αυτή προσβάλει με την λειτουργία της την εικόνα του κερκυραϊκού τουρισμού. Υπάρχουν επιχειρήσεις άριστες στον τόπο μας που τιμούν και αναδεικνύουν την Κέρκυρα αλλά υπάρχουν και επιχειρήσεις που προσβάλλουν την εικόνα μας και αυτή η κατάσταση δεν είναι πλέον ανεκτή».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη ευχαρίστησε τον κ. Πουλημένο και τις υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκριση τους, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη σε ορισμένα ξενοδοχεία έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να δουλέψουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ

"Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της εταιρείας μας, νιώθουν την υποχρέωση πρωταρχικά να δηλώσουν ότι κατανοούν και συμμερίζονται το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας μας.
Εξ αντικειμένου, και άσχετα από τους λόγους εις τους οποίους οφείλεται η ταμειακή μας δυσχέρεια, αναγνωρίζουμε ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την εταιρεία μας.
Καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να δοθεί η πρέπουσα λύση. Ήδη από τις αρχές του τρέχοντος μηνός έχουμε καταβάλλει έναντι του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρείας μας προς τους εργαζομένους το ποσό των 195.000 με καθημερινές καταβολές της τάξεως των 10.000 € και άνω, δηλώνουμε δε και διαβεβαιώνουμε άπαντες ότι μέχρι την Παρασκευή 24/7/2009 θα έχουμε εξοφλήσει όλες τις οφειλές του 2008.
Διαβεβαιώνουμε επίσης, ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου 2009 θα έχουμε εξοφλήσει όλες τις μέχρι σήμερον ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας μας.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους να στηρίξουν την προσπάθεια μας αυτή, διότι σε ενάντια περίπτωση δε θα καταρρεύσει απλά ένα ξενοδοχείο αλλά η ζημιά η οποία θα επέλθει εις την τουριστική οικονομία της Κέρκυρας και της Ελλάδας θα είναι τεράστια.
Εργαζόμενοι μας, κακοποιούνται, υβρίζονται απειλούνται και εμποδίζονται να προσέλθουν στο χώρο εργασίας ακόμα και για να πληρωθούν, ενώ με την πιο απίθανη ευκολία διαδίδονται φήμες ότι το ξενοδοχείο μας έχει πωληθεί, η ότι προσπαθούμε να καρπωθούμε παράνομα χρήματα για να τα επενδύσουμε στην Ρουμανία και στο Ντουμπάι…..
Το ξενοδοχείο μας αυτή τι στιγμή φιλοξενεί περί τους 1500 τουρίστες τους οποίους με αυταπάρνηση εξυπηρετούν 55 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρά τους προπηλακισμούς, τις απειλές και τις πιέσεις δίνουν ένα τεράστιο αγώνα να μην χαθούν 220 θέσεις εργασίας και να μην οδηγηθεί σε καταστροφή μια ολόκληρη περιοχή η οποία ζει και εργάζεται από τους πελάτες του ξενοδοχείου μας .
Διαβεβαιώνουμε επίσης όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και ιδιαίτερα τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών πρακτόρων Κέρκυρας ότι σε κάθε περίπτωση, εμείς θα τηρήσουμε τις ανωτέρω δεσμεύσεις και ελπίζουμε ότι και αυτοί από την πλευρά τους δεν θα πραγματοποιήσουν την απόφαση τους να απομακρύνουν τους πελάτες από το ξενοδοχείο, διότι τότε, κάθε προσπάθεια μας δεν θα έχει νόημα.
Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλουμε να μειώσουμε την ευθύνη μας , καλούμε την Ελληνική Πολιτεία, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και όλους τους αρμόδιους φορείς να καταβάλλουν εις την εταιρεία μας από το ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ που μας οφείλουν, το ποσόν των οκτακοσίων πενήντα χιλιάδων που όφειλαν, και είχαν την υποχρέωση να μας είχαν καταβάλλει από τον Σεπτέμβριο 2008, καθ’ όσον για την εκταμίευση αυτή είχαν γίνει όλοι οι εκ του νόμου προβλεπόμενοι οικονομικοί και τεχνικοί έλεγχοι
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: