Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τα απλήρωτα δεδουλευμένα Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ερώτηση με θέμα την “καθυστέρηση αποπληρωμής δεδουλευμένων σε ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας και την ανάγκη επίσπευσης των δικαστικών διαδικασιών για την καταβολή δεδουλευμένων” κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους Κώστας Αλυσανδράκης και Νίκος Καραθανασόπουλος.
Στην ερώτηση, τονίζονται και τα εξής:
Ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων (περίπου 1000) στην Κέρκυρα είναι απλήρωτοι απ' τα ξενοδοχεία τους για αρκετούς μήνες, που φτάνουν ακόμη και μέχρι τον Αύγουστο του 2008. Η πολιτική των προστίμων, στις σπάνιες φορές που αυτά επιβάλλονται, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού το όφελος των ξενοδόχων απ' την καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών στους εργαζόμενους είναι πολύ μεγαλύτερη απ' το κόστος των προστίμων, προστίμων που, πολλές φορές, συμβολικά μόνο μπορούν να χαρακτηρισθούν. Επιπλέον, η προσφυγή των εργαζομένων στα πολιτικά δικαστήρια ή και τα ποινικά δικαστήρια είναι χρονοβόρα, αφού για να βγουν αποφάσεις απ' την ημέρα της προσφυγής, μπορεί να περάσουν ακόμη και πάνω από δύο χρόνια.
ΕΡΩΤΩΝΤΑ! οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν για: 1. Την οριστική εξάλειψη του φαινομένου και 2. Την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν στην καθυστέρηση δεδουλευμένων αποδοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: