Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Συνάντηση Περιφερειάρχη-Προέδρου ΔΕΥΑΚ

Συνάντηση με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σωτήρη Βόσδου είχε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ της επιχείρησης Ε. Παπαντωνάτο και τον Γενικό Διευθυντή Σπύρο Μπουχάγιαρ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βόσδου εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων που θα ενισχύσουν καίρια την υποδομή της βόρειας ακτογραμμής της πόλης όσο και την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Κερκυραίων.

Πρόκειται για τα εξής έργα:
1. Αγωγός παράκαμψης της μαρίνας της Σπηλιάς, προϋπολογισμού 586.356 ευρώ με εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα δώσει τέλος στα προβλήματα που αντιμετώπιζε έως τώρα η περιοχή της Σπηλιάς κυρίως κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και υπερχείλισης των υφιστάμενων αποχετευτικών αγωγών οι οποίοι είναι ήδη επιβαρυμένοι.
2. Αγωγός οβμριων Ι. Θεοτόκη και παραλιακής ζώνης, προϋπολογισμού 502.577 ευρώ. Πρόκειται για τη διευθέτηση των ομβρίων που στην ουσία ξεκινούν από την περιοχή Σαρόκο, περνούν την Ι. Θεοτόκη και καταλήγουν στο νέο λιμάνι, δημιουργώντας ιδιαίτερα προβλήματα στη λιμενική ζώνη και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της οδού Ελ. Βενιζέλου.
3. Προμήθεια και εγκατάσταση κρουνών στο δίκτυο ύδρευσης της Πυροσβεστικής προϋπολογισμού 716.273 ευρώ. Το έργο αυτό θα καταστήσει συμβατή τη χρήση των κρουνών του Δήμου Κερκυραίων με τα οχήματα της πυροσβεστικής και θα βοηθήσει στην αντιπυρική θωράκιση τόσο του ιστορικού κέντρου όσο και των προαστιακών περιοχών.
Από την πλευρά του, ο κ. Βόσδου, δήλωσε ότι ο αγωγός παράκαμψης της μαρίνας της Σπηλιάς είναι έργο ώριμο και εξασφαλίζεται η χρηματοδότησή του.
Για την κατασκευή του αγωγού της Ι. Θεοτόκη και παραλιακής ζώνης, θα πραγματοποιηθούν επαφές εμπλεκομένων φορέων ώστε να προχωρήσει άμεσα και η υλοποίηση αυτού του έργου.
Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας θα συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν η ΔΕΥΑΚ και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης της προμήθειας και εγκατάστασης κρουνών στα όρια του Δήμου Κερκυραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: