Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Υπεγράφη η σύμβαση για το Γ'Κύτταρο στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου


Αισιοδοξία ότι η υπογραφή της σύμβασης για το Γ’ κύτταρο στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου θα καλύψει τις ανάγκες διάθεσης των απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας για τουλάχιστον 3 έτη, εκφράστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας Σ. Μικάλεφ και τα υπόλοιπα παρόντα μέλη του Συνδέσμου.
Ο προυπολογισμός του έργου που υπεγράφη με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής επιχείρησης “BILFINGER BERGER BAUGESELLSCHAFT m.b.H.”ανέρχεται στα 1.065.806,91 ευρώ, ενώ αναμένεται να παραδοθεί σε τέσσερις μήνες και να βελτιώσει τη σημερινή κατάσταση, επιτρέποντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση του πρώτου κυττάρου.
Ο Σωτ. Μικάλεφ
Σημαντική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Κέρκυρας, Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ , την υπογραφή της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η όλη πορεία των διαδικασιών, η οποία κατέληξε στην υπογραφή της σύμβασης.
Δήλωσε δε, ότι η έναρξη των εργασιών είναι άμεση και η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου αναμένεται εντός του τετραμήνου.
Τόνισε ακόμη ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την ορθή διαχείριση του κυττάρου ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα του παρελθόντος.
Σ΄ αυτό θα συμβάλλει η αποκατάσταση του Α’κυττάρου του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και η δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης, έργα στα οποία προτίθεται να προχωρήσει ο Σύνδεσμος.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο ότι για να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός της διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότου.
Επεσήμανε ιδιαίτερα την συμπαράσταση και υποστήριξη που είχε η προσπάθεια από όλα τα μέλη του Συμβουλίου και ιδιαίτερα από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Δήμαρχο Αγίου Γεωργίου κ. Σπύρο Τριβυζά.
Δηλώσεις Τριβυζά
Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Σπύρος Τριβυζάς από την πλευρά του, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση, ωρίμανση και υλοποίηση του έργου γίνονται σε χρόνο ρεκόρ και σε αυτό συνέβαλαν όλες οι υπηρεσίες και οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι τους οποίους και ευχαρίστησε, καθώς επίσης και η Πολιτεία για τη χρηματοδότηση τόσο της μελέτης όσο και του έργου.
Τόνισε δε ότι η επόμενη χρονιά θα βρει το νησί σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, γεγονός που θα αποτελέσει και το μοχλό άμβλυνσης των όποιων αντιθέσεων.
Τέλος εξέφρασε την ευχή ο τρίτος χρόνος λειτουργίας του κυττάρου να δεχθεί όχι απορρίμματα αλλά υπολείμματα προερχόμενα από επεξεργασία.
Ο εκπρόσωπος
της εταιρείας

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής Επιχείρησης από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι η κατασκευή του έργου θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κερκυραϊκής κοινωνίας αναφορικά με την ποιότητα και τις ανάγκες στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: