Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Σύλληψη δύο αλλοδαπών με 200 γραμμάρια ηρωίνη

Μια ακόμη επιτυχία στη μάχη κατά των ναρκωτικών, κατέγραψε στο ενεργητικό του, το τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας της ΕΛΑΣ. Υστερα από συντονισμένες ενέργειες συνελήφθησαν την Τρίτη στο Μαντούκι δύο αλλοδαποί υπήκοοι (σ.σ. Παλαιστινιακής καταγωγής) 33 και 20 χρονών αντίστοιχα, κάτοικοι Κέρκυρας, στην οικία των οποίων βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε τέσσερις επιμέρους ισοβαρείς συσκευασίες συνολικού βάρους 200 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με τον διοικητή του τμήματος δίωξης Γ. Μπούσια, τη ποσότητα των ναρκωτικών είχαν παραλάβει οι συλληφθέντες από την Αθήνα.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης έξι φιξάκια ηρωίνης έτοιμα προς διάθεση, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης το χρηματικό ποσό των 1710 ευρώ και 40 δολάρια ΗΠΑ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών, τέσσερα δισκία HIPNOSEDON πέντε δισκία αγνώστου συνθέσεως και δεκαοκτώ κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ως μέσον επικοινωνίας για την πώληση των ναρκωτικών.
Συλλήψεις ντόπιων για
ναρκωτικά - κλοπές

Η παραπάνω σύλληψη δεν ήταν όμως η μόνη για το Τμήμα Δίωξης καθώς, το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη στους Καββαδάδες ένας 28χρονος ντόπιος, καθώς μετά από αιφνίδιο έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε να κατέχει κοκαΐνη βάρους ενός γραμμαρίου περίπου.
Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,8 γραμμ. β) ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 19 εκατ. περίπου γ) μια οικιακή ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης δ) το χρηματικό ποσό των 560 ευρώπροερχόμενο, όπως εκτιμάται, από εμπορία ναρκωτικών, ε) ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, στ) ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ζ) ποσότητα εκρηκτικής ύλης (ζελατοδυναμίτιδα) και τέσσερις συσκευασίες βάρους 219,6 γραμμ. η) πέντε κοινοί πυροκροτητές μήκους τεσσάρων εκατοστών έκαστος και θ) ένα τμήμα βραδύκαυστου φυτιλιού μήκους 15 εκατ.
Οπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης, ο δράστης χρησιμοποιούσε την ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας αποκλειστικά για ψάρεμα.
Εκλεβε χρήματα από ΙΧ συναδέλφου της
Στο μεταξύ, την Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 10.30 το πρωί στην Αγία Σοφία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Παλαιοκαστριτών μια 34χρονη ελληνίδα κάτοικος Κέρκυρας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Συγκεκριμένα, η 34χρονη εργαζόμενη σε κατάστημα τροφίμων, αφαιρούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα χρηματικά ποσά από ΙΧΕ ιδιοκτησίας συναδέλφου της, το οποίο ήταν σταθμευμένο κατά τις ώρες εργασίας αυτής, πλησίον της εκκλησίας Αγία Σοφία στην Κέρκυρα.
Την πρόσβαση στο ΙΧ την επιτύγχανε χρησιμοποιώντας αντικλείδι του αυτοκινήτου ή το γνήσιο κλειδί που η ιδιοκτήτρια είχε αφήσει εντός του καταστήματος εργασίας.
Υστερα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του ανωτέρω τμήματος η 34χρονη συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισέρχεται στο ΙΧΕ να ψάχνει και να αφαιρεί το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ σε χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν προσημειωθεί.
Ηδη έχει οδηγηθεί, με την σχηματισθείσα δικογραφία ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: