Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Σε πλήρη δράση οι δυνάμεις του Λιμεναρχείου


Τρία περιστατικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Γ. Κοντόπουλο, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, έσπευσε άμεσα προκειμένου να παραλάβει ένα 41χρονο Ιταλό που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια χειρισμού του σκάφους του Ι/Φ "BEL CAVALLO" σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην Ερείκουσα.
Από το λιμάνι ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στο οποίο παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.
Ακυβέρνητο σκάφος
Στις 03:45 τα ξημερώματα της Τρίτης το ΚΛΚ ενημερωθηκε από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ότι ιστιοπλοϊκό σκάφος σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν νοτιοδυτικά των Οθωνών, είχε πρόβλημα ακυβερνησίας και ταυτόχρονα παρουσιάζε εισροή υδάτων.
Άμεσα έσπευσαν για το σημείο δύο περιπολικά σκάφη της Υπηρεσίας τα οποία μετά από μια ώρα εντόπισαν το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό σκάφος, παρέλαβαν τους 5 επιβαίνοντες (2 άντρες και 3 γυναίκες) και τους μετέφεραν αρχικώς στους Οθωνούς και στην συνέχεια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο.
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
Προσάραξη
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η προηγούμενη επιχείρηση, εντοπίστηκε από το VTS της υπηρεσίας, ένα άλλο ιστιοπλοϊκό σκάφος με κατεύθυνση προς το βόρειο στενό της Κέρκυρας. Στις 5:10 το πρωί, προσάραξε στην ύφαλο «Σέρπα». Άμεσα μετέβη περιπολικό σκάφος για την παροχή συνδρομής ενώ κινητοποιήθηκε και ρυμουλκό το οποίο βοήθησε στην αποκόλληση του σκάφους.
Το ιστιοπλοϊκό μεταφέρθηκε στην μαρίνα Γουβιών όπου και του έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί και να του χορηγηθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: