Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Βασ. Κοντός: "Σωστή διαχείριση της αναπτυσσόμενης αγοράς της Β. Ελλάδας"

Την ανάγκη της σωστής διαχείρισης της αναπτυσσόμενης -μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας- για την Κέρκυρα αγορά της Βόρειας Ελλάδας επισημαίνει ο γενικός έφορος της ΗΑΤΤΑ, τουριστικός πράκτορας Βασ. Κοντός.
“Η πιο σωστή κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε ώριμα την νέα κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται. Θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως τουριστικός προορισμός η σταθερότητα της συγκεκριμένης αγοράς μιας και η Εγνατία Οδός έχει φέρει την Κέρκυρα πάρα πολύ κοντά στη Βόρεια Ελλάδα.
Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η Κέρκυρα, αν πάνε καλά τα πράγματα, θα μπορεί να καταστεί ακόμα και σε τουριστικό προορισμό του Σαββατοκύριακου, ακόμα και μέσα στην χειμερινή περίοδο”.
Οσο για την συνεχιζόμενη πτώση των αφίξεων από το εξωτερικό, σημείωσε ότι η κάμψη από την Αγγλική και Γερμανική αγορά, ήταν αναμενόμενη, καθώς αντιμετωπίζουν γενικότερο πρόβλημα λόγω της κρίσης.
Αγώνας για τις αγορές που “φεύγουν”
Ο γενικός έφορος της ΗΑΤΤΑ σημείωσε ακόμη ότι για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνει μεγάλος αγώνας για να φέρουμε ξανά πίσω τις αγορές οι οποίες προς το παρών δείχνουν να «φεύγουν» από την Κέρκυρα. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι επισκέπτες αυτοί δε θα πρέπει να έχουν αρνητικές εντυπώσεις από το νησί μας.
Ιδιαίτερα για την Βρετανική αγορά, θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες και μέσα από αυτές να ανατραπεί το σημερινό αρνητικό καθεστώς
“Ήδη απ’ όσα γνωρίζουμε, η Νομαρχία για την επόμενη χρονιά θα έχει δικό της περίπτερο στην WTM του Λονδίνου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κάνουμε επανάσταση.
Θα πρέπει όμως όλοι οι τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη αγορά να βοηθήσουν πάνω σ’ αυτήν την κατεύθυνση, να βρεθούν στο περίπτερο και να δείξουμε ότι αγαπάμε τους Εγγλέζους και είμαστε δίπλα τους.
Το μήνυμα έχει πλέον ληφθεί και θα πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση”.
Αξιοποίηση
των γάμων

Μία τάση που έχει διαμορφωθεί τελευταία και μπορεί να αξιοποιηθεί σημαντικά είναι οι γάμοι ξένων και όχι μόνο στην Κέρκυρα.
“Αλλες περιοχές όπως π..χ. η Σαντορίνη την έχουν αξιοποίησει. Πάνω σ’ αυτό μπορούμε π.χ. πολύ καλά να εκμεταλλευτούμε το Canal d’ amour” συνόψισε ο γενικός έφορος της ΗΑΤΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: