Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τρία θερινά συνέδρια συνδιοργανώνει στο Μον Ρεπό ο Δήμος Κερκυραίων


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ε.ΚΕ.Φ.Ε. « Δημόκριτος», διοργανώνουν στο πλαίσιο του “Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών”, τρία θερινά σχολεία και Συνέδρια στην Κέρκυρα, από 30/08/2009 έως 20/09/2009, στο συνεδριακό κέντρο Mon Repos.
Με την αφορμή αυτή κοινή συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ και τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ζουπάνο.
Τα θερινά Σχολεία και Συνέδρια Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων της Κέρκυρας, είναι μια διεθνής διοργάνωση, που αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας των Ελλήνων ερευνητών με διακεκριμένους ξένους συναδέλφους.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων δήλωσε τα εξής: «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που ένα ακόμα Διεθνές Γεγονός όπως το Συνέδριο Φυσικής θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας και στον ιστορικό χώρο του Mon Repos. Οι προσπάθειες για την πραγματοποίηση διεθνών εκδηλώσεων, έχουν αρχίσει πολλά χρόνια πριν με την συνεργασία αλλά και υποστήριξη και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, τόσο του κ. Χρύσανθου Σαρλή, όσο και του κ. Ιωάννη Τρεπεκλή. Μέσα από διεθνούς κύρους εκδηλώσεις προβάλλεται η Κέρκυρα, προωθώντας επίσης μια εναλλακτική μορφή τουρισμού όπως είναι ο Συνεδριακός Τουρισμός. Να ευχαριστήσω τον κ. Ζουπάνο για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κέρκυρα και εύχομαι κάθε επιτυχία».
Ο κ. Ζουπάνος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Μικάλεφ τόσο για τα καλά του λόγια αλλά και για την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία που προσέφερε ο Δήμος Κερκυραίων, για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: