Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Εκπτωτη από το ΥΕΝ η εταιρεία που εκτελούσε τα δρομολόγια από και πρός τα Διαπόντια

Έκπτωτη κήρυξε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την εταιρεία που εκτελούσε τα επιδοτούμενα δρομολόγια προς και από τα Διαπόντια Νησιά, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, δεν τήρησε τη συμβατική υποχρέωση που είχε αναλάβει για αντικατάσταση του πλοίου “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, η εταιρία με την επωνυμία Σπυρίδων “Κατέχης Ναυτική Εταιρία” πλοιοκτήτρια του συγκεκριμένου πλοίου που εκτελούσε το εν λόγω δρομολόγιο, κηρύχθηκε έκπτωτη της συναφθείσας Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας της δρομολογιακής γραμμής Κέρκυρας - Διαποντίων Νήσων (Ερείκουσα, Οθωνούς και Μαθράκι), λόγω μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων.
Έτσι, τα επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το συγκεκριμένο πλοίο διεκόπησαν από τις 28 Αυγούστου 2009.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο και προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό των Διαποντίων Νήσων, το συγκεκριμένο πλοίο δρομολογείται στην γραμμή και για το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου, σε μη επιδοτούμενα δρομολόγια.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Ζάγκλα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, λογικά το Υπουργείο θα κάνει νέο διαγωνισμό για την επιδότηση της γραμμής.
“Οξυνση
των προβλημάτων”

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ ο πρόεδρος της κοινότητας Ερείκουσας Χρήστος Κατέχης,η εξέλιξη αυτή οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα σύνδεσης των τριών νησιών με την Κέρκυρα καθώς τα εβδομαδιαία δρομολόγια στη γραμμή - που εκτελεί το ίδιο πλοίο αλλά χωρίς επιδότηση - μειώνονται από τέσσερα σε δυο, ενδέχεται δε να διακοπούν όταν τελειώσει η τουριστική περίοδος”.
Ο κ. Κατέχης ζητά από την πολιτεία “να γίνει άμεση προκήρυξη για τη συγκοινωνιακή κάλυψη της άγονης γραμμής, και μάλιστα με διαφορετικούς όρους από την προηγούμενη ώστε αφενός μεν να μην είναι φωτογραφική, αφετέρου δε να δίνει δυνατότητα συμμετοχής και σε διαφορετικής δυναμικότητας πλοία ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από πλοιοκτήτες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: