Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Περιφερειάρχης: Στην ευχέρεια του Πρωθυπουργού είναι να επιλέγει τον τρόπο με τον οποία είναι στελεχωμένη η δημόσια διοίκηση

Στην ευχέρεια του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης γενικότερα είναι να επιλέγει τον τρόπο με τον οποία είναι στελεχωμένη η δημόσια διοίκηση σύμφωνα πάντα και με τον Νόμο”. Αυτό απάντησε ο περιφερειάρχης με αφορμή τα σενάρια αντικατάστασής του. Οσο για τη φημολογία περί πρόωρων εκλογών,. σημείωσε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι ο μόνος που έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν επιθυμει να στηρίξει τον Κ. Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Σενάρια μετακινήσεων ή αντικαταστάσεων τα αντιμετωπίζω από τον Σεπτέμβριο του 2004. Έχω κατ’ επανάληψη μεταφέρει την άποψή μου για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να υπηρετεί κάθε Γ.Γ.”, τόνισε ο κ. Βόσδου.

Ψευδές δημοσίευμα
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ότι η σύζυγος του διορίστηκε στα ΕΛΤΑ Ιωαννίνων.
“Θέλω να πληροφορήσω τον κόσμο ότι η σύζυγός μου είναι συνταξιούχος, δεν δραστηριοποιείται πουθενά και δεν κατέχει καμία θέση” τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τουρισμό
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περιφερειάρχη, όλοι όσοι προέβλεπαν τον χειμώνα πλήρη κατάρρευση του τουρισμού, διαψεύδονται.
Παρατηρείται μεν μείωση των αφίξεων εξωτερικού, όχι όμως στον βαθμό που έδειχναν οι προβλέψεις κατά την χειμερινή περίοδο.
Από την άλλη, παρατηρείται μια έντονη αύξηση του εσωτερικού τουρισμού η οποία ισοσκελίζει τις αφίξεις εξωτερικού.
“Λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια οικονομική κρίση, μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε μια άσχημη τουριστική χρονιά. Από την άλλη, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα αυτά δεδομένα και πολύ σύντομα, από το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου και μετά, θα πρέπει να γίνει εκείνη η προσαρμογή, τόσο της διαφημιστικής καμπάνιας, όσο και των νέων επιλογών, έτσι ώστε η επόμενη σεζόν, να μας βρει προετοιμασμένους ακόμα καλύτερα”.
Σε ότι αφορά τα έργα υποδομών, τα οποία επηρεάζουν και την τουριστική κίνηση, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ, εκτίμησε ότι, είναι ανεξάρτητα από τον τουρισμό και την αύξηση ή μείωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: