Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Προβλήματα και ζημιές από την ξαφνική καταιγίδα που έπληξε την Κέρκυρα

Aρκετά προβλήματα, κυρίως στη Βόρεια Κέρκυρα (Ρόδα) δημιούργησε η καταγαίδα που έπληξε την Κέρκυρα τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Λόγω της καταιγίδας έγιναν μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος η πυροσβεστική επενέβη σε 30 περιστατικά, κυρίως για κοπές κλαδιών δέντρων και κατάσβεση πυρκαγιών που προκάλεσαν κεραυνοί.
Σύμφωνα με τον διοικητή του α’ πυροσβεστικού σταθμού Α. Ρίζο, έντεκα περιστατικά αφορούσαν πτώσεις δέντρων, πέντε αντλήσεις υδάτων σε καταστήματα-οικίες, δύο σε πυρκαγιές λόγω κεραυνών σε Λιαπάδες-Καλαφατιώνες, τέσσερις πυρκαγιές σε διακλαδωτήρες της ΔΕΗ σε Λιμάνι- Σπηλιά και σε στήλο της ΔΕΗ στους Καλαφατιώνες και άλλα σε φθορές σε στέγες.
Στις επιχειρήσεις της Π.Υ. έλαβαν μέρος 12 οχήματα με 24 άνδρες.
Προβλήματα και
στη θάλασσα

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε η ξαφνική καταιγίδα και στη θάλασσα, όπου χρειάστηκε η συνδρομή δυνάμεων του Λιμεναρχείου για την αντιμετώπισή τους.
Συγκεκριμένα, ιστιοφόρο στην περιοχή του Βίδο, έσπασε το κατάρτι του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.
Αμέσως κινητοποιήθηκε ρυμουλκό σκάφος του Λιμένα και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με τους δύο επιβαίνοντες, καταρχάς στο Βίδο και στην συνέχεια στο Λιμάνι.
Παράλληλα, μέσα στο Λιμάνι, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, απαγκιστρώθηκε η άγκυρα ενός επιβατικού πλοίου, έσπασε ο κάβος του με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κρηπίδωμα του Λιμένα, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο μηχανικό πρόβλημα.
Τέλος, χθες παρουσιάστηκε μηχανικό πρόβλημα στο δρομολόγιο από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, το οποίο ανάγκασε τον καπετάνιο να επιστρέψει το πλοίο πίσω στο Λιμάνι και εκεί, μετά από παρέμβαση της πλοιοκτήτριας εταιρίας, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο επόμενο πλοίο της γραμμής και αναχώρησαν για την Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: