Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Πρός επίλυση το πρόβλημα των εργαζομένων στο βρεφονηπιακό σταθμό Εσπερίων

Tον τρόπο έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του βρεφονηπιακού σταθμού, βρήκε ο Δήμος Εσπερίων σε συνεννόηση με την ΠΙΝ και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αλ. Αυλωνίτης. Πρόκειται για ένα υπόλοιπο της τάξεως των 5.000 ευρώ, το οποίο αναμένοταν να καταβληθεί χθες στους εργαζόμενους για να λήξει το θέμα.
Οπως είπε, τα προβλήματα που προέκυψαν στο συγκεκριμένο θέμα, είναι νομικού χαρακτήρα.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Εσπερίων, σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη, ακούστηκαν οι απόψεις και των εργαζομένων μέσω του συνηγόρου τους και των Σωματείων αλλά και του εκπροσώπου του ΚΚΕ ο οποίος παραβρέθηκε.
“Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την θέλησή μας ως Δημοτική Αρχή να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, αλλά με το ζήτημα εκταμίευσης χρημάτων από το Δήμο και με ποιον τρόπο θα διοχετευτούν αυτά στην υπό διάλυση Αναπτυξιακή Εταιρία και στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Δεν μπόρεσε να γίνει προς τον Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων, που ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχει αναλάβει το πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, η μεταφορά του προσωπικού, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η νομική εμπλοκή”.
Ο Δήμαρχος Εσπερίων ανέφερε ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι από τις 1 Σεπτεμβρίου του 2008 έως και τις 31 Αυγούστου του 2009 όπου και έχει διάρκεια το πρόγραμμα, η Εργατική Εστία, δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, ο Δήμος σε συνεννόηση με την ΠΙΝ και το Ελεγκτικό Συνέδριο, βρήκε τον τρόπο έτσι ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
“Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι και σήμερα το μεσημέρι (σ.σ. χθες) Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του μεταβατικού σταδίου που ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, δηλαδή εκείνου του σταδίου από την λύση των Δημοτικών Επιχειρήσεων που μέχρι τότε εκτελούσαν αυτά τα προγράμματα και της δημιουργίας των Κοινωφελών Επιχειρήσεων”.
Οπως εξήγησε ο κ. Αυλωνίτης, η φόρμουλα που έχει βρεθεί για την πληρωμή τους είναι, μέσω της καινούριας Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου καθώς και της υπογραφής μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αναπτυξιακής, της Κοινωφελούς Επιχείρησης, του Παιδικού Σταθμού Καρουσάδων και του Δήμου, ώστε τα χρήματα χρήματα που θα εισρεύσουν από το πρόγραμμα, (όταν θα δοθούν αυτά από την Εργατική Εστία), να μεταφερθούν από τον Παιδικό Σταθμό Καρουσάδων προς τις επιχειρήσεις που εκτελούν το έργο.
Η απόφαση αυτή αποφασίσθηκε στην ΠΙΝ σε κοινή σύσκεψη με το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: