Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Eπίσκεψη Μικάλεφ στο Αλσος των Φυλακών


Η επίβλεψη των εργασιών καθαρισμού και ανάδειξης του Άλσους, που πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κερκυραίων ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στο Άλσος Φυλακών, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Χρυσούλα Τόμπρου.
Ο κ. Μικάλεφ στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «η Δημοτική αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις αλλά και στο πρόγραμμα της, συνεχίζει τις παρεμβάσεις τόσο στην πόλη όσο και στις περιαστικές περιοχές.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά.
Ο καθαρισμός ενός χώρου όπως το Άλσος Φυλακών απαιτεί ενέργειες ώστε να διασφαλισθεί η καλή εικόνα και η καθαριότητα του χώρου και μετά το πέρας των εργασιών.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής δεν αρέσουν σε κάποιους.
Αναφέρομε σε αυτούς οι οποίοι προέβησαν σε καταγγελίες ότι ο Δήμος Κερκυραίων κατά τις εργασίες καθαρισμού προέβη σε ανεξέλεγκτη κοπή και καταστροφή δένδρων. Θέλω να διευκρινίσω ότι τα δένδρα τα οποία κόπηκαν από την υπηρεσία του Δήμου, εγκυμονούσαν κινδύνους για την διέλευση των πεζών, ήταν δένδρα τα οποία ξεριζώθηκαν από καιρικά φαινόμενα καθώς και δένδρα ξερά τα οποία παραμένοντας στον χώρο, αποτελούν κίνδυνο για την υγιή ανάπτυξη των υπολοίπων δένδρων. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στον Κερκυραϊκό Λαό».
Η αντιδήμαρχος Πρασίνου Χρυσούλα Τόμπρου από την πλευρά της δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα των εργασιών στο χώρο του Άλσους.
Χρειάζονται ακόμα αρκετές προσπάθειες για το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είμαι πεπεισμένη ότι θα μας δικαιώσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: