Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Σήμερα η συναυλία του Goran Bregovic στο Π. Φρούριο


Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο από το Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ και τον κ. Goran Bregovic με αφορμή την σημερινή συναυλία του Μουσικοσυνθέτη στο Παλαιό Φρούριο.

Η Συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Κερκυραίων και το Δήμο Φαιάκων.

Εκ μέρους της Ν.Α. παρευρέθη ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Σκούρτης, και για το Δήμο Φαιάκων, ο Δήμαρχος κ. Κάρρας.

Ο Goran Bregovic έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τόσο μέσα από το συνθετικό του έργο (μουσική για κινηματογράφο -Καιρός των Τσιγγάνων, Undergound, Arizona Dream, Reine Margot, κ.ά.), όσο και από τις επιτυχημένες συνεργασίες του με καταξιωμένους Έλληνες Καλλιτέχνες (την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Νταλάρα).

Ο κ. Bregovic δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται στην Κέρκυρα και αύριο θα δώσει την συναυλία του στο χώρο του Παλαιού Φρουρίου, ενώ επεσήμανε τις άριστες σχέσεις του Σερβικού Λαού με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την Κέρκυρα.

Κλείνοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «αν ο Σερβικός Λαός γνωρίζει τόσα πολλά για την Ελλάδα είναι εξαιτίας της Κέρκυρας».

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Μικάλεφ από την πλευρά του καλωσόρισε τον κ. Bregovic, εξήρε το ήθος και το ταλέντο του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη και επεσήμανε ότι είναι ο πιο αγαπητός Βαλκάνιος μουσικοσυνθέτης στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ Κέρκυρας και Σερβίας, οι οποίες μέχρι και σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των δύο Λαών.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε ευτυχής που μια τόσο σπουδαία συναυλία πραγματοποιείτε στο νησί μας.

Ο κ. Σκούρτης από την πλευρά του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία και δήλωσε ότι η Νομαρχία θα είναι πάντα θετική στην διοργάνωση τέτοιον εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Φαιάκων κ. Κάρρας από την πλευρά του εξέφρασε, την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου αλλά και του ιδίου προσωπικά σε διοργανώσεις οι οποίες προβάλουν και αναβαθμίζουν το πολιτιστικό επίπεδο του νησιού.

Τέλος ο κ. Μικάλεφ δώρισε στον κ Bregovic ένα λεύκωμα με γκραβούρες από το νησί της Κέρκυρας.

1 σχόλιο:

Διάττων είπε...

Πραγματικά, αυτό είναι μεγάλο γεγονός εξ' ορισμού, πόσο μάλλον για το νησί! Το έμαθα λίγο αργά, αλλά πάντως πρόλαβα να κάνω ανάρτηση...