Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιπαράθεση Δημ. Αστυνομίας και Οικολόγων

Αμεση και σε οξείς τόνους ήταν η απάντηση του προιστάμενου της δημοτικής αστυνομίας Μ. Βλάσση στην καταγγελία των “Οικολόγων-Πράσινων” περί “μη τήρησης του νόμου απαγόρευσης στάθμευσης των οχημάτων στους πεζόδρομους της πόλης” και τις αιχμές κατά των δημοτικών αστυνομικών.
Ο κ. Βλάσσης με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του μίλησε για “απαράδεκτη στάση μελών των Οικολόγων Πράσινων, οι οποίοι στο βωμό της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός τους, εμπλέκουν και συκοφαντούν εργαζόμενους του Δήμου και συγκεκριμένα της Δημοτικής Αστυνομίας”.
Οπως τόνισε, “θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολιτεία τους έχει αναθέσει άλλο ρόλο και όχι αυτόν του ελεγκτή, του εισαγγελέα του ελεγκτικού και διοικητικού μηχανισμού της χώρας”.
Οπως σημείωσε, οι δημοτικοί αστυνομικοί, προσπαθούν καθημερινά να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου όπως αυτές έχουν ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και από τις διατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων.
“Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι παντελώς εκτεθειμένοι και αυτό γιατί συκοφαντούν συνειδητά τους εργαζόμενους, γιατί τα οχήματα που φαίνονται στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει έχουν πάνω τους βεβαιωμένες πράξεις παράβασης για παράνομη στάθμευση.Τους καλούμε να ζητήσουν συγνώμη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν απευθύνονται και ασκούν κριτική σε εργαζόμενους”.
Η καταγγελία
Στην καταγγελία των Οικολόγων τονίζεται ότι από έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει διαπιστώνεται ότι “όλα τα αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα που καθημερινά είναι σταθμευμένα ειδικά στην οδό Ευγ. Βουλγάρεως δεν ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους αλλά σε δημότες που, γνωρίζοντας την ελαστικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, κάνουν τις αγορές τους, πηγαίνουν σε καφετερίες, τράπεζες, κλπ.
Αυτό το γεγονός οξύνεται ειδικά τις απογευματινές ώρες χωρίς να είναι ορατή καμία αποτελεσματική και πολύ περισσότερο δυναμική παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Αυτήν η αδικαιολόγητα ανεκτική συμπεριφορά των υπάλληλων της Δημοτικής Αστυνομίας (μη επιβολή κυρώσεων) παρατηρείται καθημερινά και σε αλλά περιστατικά που αφορούν και την παράνομη στάθμευση οχημάτων και μοτοσικλετών στα κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) διάβασης ΑΜΕΑ, στις διαβάσεις πεζών και στα πεζοδρόμια των οδών Ριζοσπαστών Βουλευτών, Ζαβιτσιάνου (και το πεζοδρόμιο του Δικαστικού Μεγάρου), Γεωργίου Θεοτόκη, Μαντζάρου, Σαμαρά, Βίκτωρος Δούσμανη, Σολομού, Γκυλφορδ, πλατεία Μιχ. Θεοτόκη, Καποδιστρίου, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Ακαδημία, Λεωφ. Αλεξάνδρας (έχουμε μεγάλο φωτογραφικό υλικό σχετικά).
Τέτοιες ενέργειες ενθαρρύνουν τον κάθε πολίτη να συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους αφού ξέρει πολύ καλά ότι με κάποιο τρόπο δεν θα υποστεί ουδεμία κύρωση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: