Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια Ν.Δ. -ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων-Πράσινων




Με την σημερινή επίσημη παρουσίαση των ψηφοδελτίων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων και μοναδική εκκρεμότητα αυτή των υποψηφίων του ΛΑΟΣ,ολοκληρώθηκε το προεκλογικό “παζλ” σε τοπικό επίπεδο και πλέον κομματικές οργανώσεις και υποψήφιοι βουλευτές, δίνουν βάρος στο να πείσουν τους πολίτες να δώσουν την ψήφο τους, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών της Ν.Δ. (Στέφανο Γκίκα, Νίκο Δένδια, Γιάννη Λέκκα, Αλίκη Λούβρου και Μαρινέλλα Τσουκαλά), ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κ. Σπίνουλας, μίλησε για “ψηφοδέλτιο νίκης” και πρόσθεσε ότι “αντικατοπτρίζει το στίγμα που έδωσε ο Πρωθυπουργός για ανανέωση και ισχυρή παρουσία του γυναικείου φύλου”.
Οπως επεσήμανε, “το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων της Ν.Δ πλαισιώνουν πέντε εξέχοντες συμπολίτες μας, διακεκριμένοι για το ήθος, τη σεμνότητά τους και πάνω απ’ όλα για την έντονη αγωνία τους να υπηρετήσουν τον τόπο τους, να πάνε την Κέρκυρα πιο μπροστά, όπως το αξίζει και όπως το δικαιούται”.
ΣΥΡΙΖΑ
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε από τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΝ Τ. Τόμπρο (Δημοκωστούλα Εύα, Παυλίδη Κώστα, Ραιδεστινό Γιώργο, Τσιρίδου Λιάνα, ενώ δεν παραβρέθηκε λόγω ατυχήματος ο Διον. Τσούκας), που επέκρινε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τα προγράμματά τους για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Τα χαρακτήρισε ως προγράμματα λιτότητας.
Οικολόγοι-Πράσινοι
Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων (Δημήτρης Φαναριώτης, Βέρα Κορωνάκη Παυλίνα Ρωμαίου) παρουσίασε χθες το μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης Ι.Ν. Ανδρέας Γεωργιάδης.
Οπως σημείωσε, θα πρέπει η πολιτική οικολογία να μπει στην Ελληνική Βουλή, “με στόχο να τεθούν νέα θέματα στην πολιτική ζωή και τη διακυβέρνηση της χώρας με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον, που ενώ τα άλλα κόμματα τα προτείνουν, δεν τολμούν να τα υλοποιήσουν”.
“Πυρ” ΚΚΕ κατά Μπούκα
Με σημερινή του δήλωση ο γραμματέας της Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ Δ. Πιτσιάβας κατηγόρησε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκα ότι μιλώντας θολά και αόριστα, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου που έκανε πρόσφατα, προσπάθησε να συγκαλύψει τη συντηρητική πορεία του ΠΑΣΟΚ η οποία ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
“Με τις σημερινές θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι “προοδευτικό”, τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις πρόσφατες εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ότι “ένας μισθωτός των 700 ευρώ, θα πάρει αύξηση 19 λεπτά τη μέρα ή 5,7 ευρώ το μήνα”.
Επίσης, για τις “προοδευτικές” ,όπως είπε, θέσεις του ΠΑΣΟΚ για “αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, από 5 μέχρι 17 χρόνια και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που θα φτάσει μέχρι και τα 70 χρόνια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: