Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας με τους υποψήφιους βουλευτές Λιάνα Τσιρίδου και Γιώργο Ραιδεστινό επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη τη ΔΕΗ και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Συμφωνα με σχετικη ανακοινωση ,οι εργαζόμενοι μετέφεραν το κλίμα απαξίωσης και υποβάθμισης της ΔΕΗ που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης, και στρατηγικά σημαντικότερης κρατικής επιχείρησης.

* Η καταμέτρηση, οι διακοπές και οι επανασυνδέσεις, από τις πιο προσοδοφόρες υπηρεσίες της ΔΕΗ, έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες εργολάβους.
* Η εξυπηρέτηση των πελατών υποβαθμίζεται λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.
* Μεγάλοι πελάτες διακόπτουν τις συνδέσεις τους με τη ΔΕΗ και επιλέγουν ιδιωτικές εταιρίες παροχής ενέργειας (κυρίως τη θυγατρική του κου Βγενόπουλου).
* Το 25% των εργαζομένων έχει συμβάσεις των 6 ή 8 μηνών παρά το ότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. (χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από γραφείο συμβασιούχου που έλεγχε χαλασμένους μετρητές του οποίου η σύμβαση έληξε).
* Σε κίνδυνο μπαίνει η ασφάλεια των συμβασιούχων όταν με 5 μέρες εκπαίδευση καλούνται να ανάβουν στις κολώνες.
* Η πολιτική της ΔΕΗ επιβαρύνει αισθητικά το περιβάλλον με τα υπέργεια δίκτυά της και έχει σημαντικές ευθύνες σε πολλές φωτιές.
* Τα λίγα προγράμματα υπογειοποίησης των καλωδίων (50% η ΔΕΗ και 50% ο Δήμος), δεν μπορούν να προχωρήσουν αφού δεν εγκρίνονται πιστώσεις από τη ΔΕΗ (στην Κέρκυρα ο Δήμος Κασσιόπης έχει μπει σε αυτό το πρόγραμμα αλλά οι πιστώσεις της ΔΕΗ είναι μηδενικές).
* Με το 49% να ανήκει σε ιδιώτες που ζητούν απόδοση κερδών, περιορίζεται συνεχώς ο κοινωνικός ρόλος της ΔΕΗ.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού για μια ΔΕΗ κρατική που θα αποτελέσει και τον πυλώνα έρευνας και επένδυσης στον τομέα παραγωγής οικολογικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: