Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Στη συγκέντρωση στο συνδυασμό της Ν.Δ. στο Δήμο Παρελίων μίλησε ο Ν. Δένδιας

Στη συγκέντρωση παρουσίασης του συνδυασμού της ΝΔ που πραγματοποίησε χθες, 20 Σεπτεμβρίου, η ΝΟΔΕ στο Δήμο Παρελίων υς ο Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Κέρκυρας Ν. Δένδιας δήλωσε τα εξής :

"Εχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη και δεν πρόκειται να σας ωραιοποιήσω τα πράγματα. Αυτό που θα ήθελα, όμως, να σας παρακαλέσω είναι να νιώσετε και να νιώθετε υπερηφάνεια για το έργο της παράταξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κέρκυρα. Δεν είμαστε απολογούμενοι απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, η παράταξη έχει προσφέρει και ιδίως στο τόπο μας, ένα τεράστιο έργο. Χωρίς καμιά υπερβολή. Αυτή τη στιγμή έχουν επενδυθεί ή επενδύονται στο τόπο πάνω από 400.000.000 εκ. €, η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στην ιστορία του τόπου οποτεδήποτε. Όχι τα προηγούμενα χρόνια, όχι τα προηγούμενα 20 χρόνια , όχι τα προηγούμενα 50 χρόνια, οποτεδήποτε.

Τελειώσαμε το νοσοκομείο και τώρα το ΠΑΣΟΚ μας κατηγορεί επειδή το παραδίδουμε στην Κερκυραϊκή Κοινωνία. Πρώτα δημιούργησαν το πρόβλημα και μετά μας κατηγορούν γιατί το λύσαμε. Πρώτα δημιούργησαν τον κόμπο και τώρα μας κατηγορούν γιατί τον λύνουμε. Σας παρακαλώ να είσαστε όλοι την άλλη Κυριακή -27 Σεπτεμβρίου- στις 11:00 ώρα για να το δείτε αυτό το Νοσοκομείο , ένα Νοσοκομείο 30.000 τ.μ., το πιο σύγχρονο Νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα. Να είστε για να το δείτε με τα μάτια σας, γιατί, είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων σας. Είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας, είναι έργο που σας ανήκει.

Μιλάνε για ανεργία, λένε ότι τα παιδιά του κόσμου δεν βρίσκουν δουλειά.

Κάναμε την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση για την νησιωτική Ελλάδα -και άρα και για την Κέρκυρα- που έγινε ποτέ.

Από το 2004 σας λέω ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει. Έπρεπε να τροποποιηθεί το Σύνταγμα, έπρεπε να μοριοδοτηθεί η εντοπιότητα. Άλλος τρόπος δεν υπήρχε. Όποιος κλείνει το μάτι και λέει ότι δεν υπάρχει ΑΣΕΠ, απλώς δεν λέει την αλήθεια. Όποιος τάζει ότι υπάρχουν δρόμοι από δίπλα, απλώς δεν λέει την αλήθεια.

Πρώτον, ψηφίσαμε το άρθρο 101 του Συντάγματος, παρά την σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και τελικά την αποχώρησή του και όλα τα παραμύθια που έλεγαν περί παραμεθορίων περιοχών. Ψηφίσαμε τώρα το Ν.3801/09, με τον οποίον γίνονται δύο πράγματα:

Πρώτον, όταν υπάρχει διαγωνισμός, ο Κερκυραίος μοριοδοτείται με 30 % ,τη μεγαλύτερη μοριοδότηση που προβλέπει το σύνολο του Ελληνικού δικαίου. Κατά 50% μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μοριοδότηση προβλέπει το Ελληνικό Δίκαιο, για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Για να καταλάβετε την αξία του 30% σας λέω ότι ένα μεταπτυχιακό έχει 2 μόρια , 2%. Δηλαδή, για να περάσει κάποιος, έναν Κερκυραίο σε ένα διαγωνισμό, θα πρέπει να έχει 16 μεταπτυχιακά. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για το διαγωνισμό. Αν υπάρχει απλή μοριοδότηση, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους διαγωνισμούς, τότε υπάρχει απόλυτη πρόταξη που σημαίνει ότι διορίζονται πρώτα όλοι οι Κερκυραίοι –όλοι, και μόνο αν υπάρχει θέση κενή παίρνουν οποιοδήποτε άλλον .

Έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ και μας κάνει κριτική και λέει γιατί δεν είναι έτοιμο το προσωπικό για το Νοσοκομείο. Παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου προσωπικά, καθαρές κουβέντες. Κατ’ αρχήν φροντίσαμε για το προσωπικό. Άλλαξα τον οργανισμό και ψηφίστηκε αλλαγή, με την οποία προστέθηκαν θέσεις και έχουμε 372 θέσεις στο νοσοκομείο .

Γιατί δεν καλύφθηκαν αυτές οι 372 θέσεις; Γιατί αν δεν είχε ψηφισθεί η εντοπιότητα θα έρχονταν 372 ξένοι στην Κέρκυρα και θα έμεναν χωρίς δουλειά 372 Κερκυραϊκές οικογένειες. Ε, όχι, πρώτα θα ψηφίζαμε τον νόμο και μετά θα κάναμε τις προσλήψεις.

Φτιάξαμε τον προμαχώνα στο Παλαιό Φρούριο, φτιάξαμε τις Βενετσιάνικες φυλακές, έχουμε 1. 700.000 € στην άκρη, για να φτιάξουμε το καβοσίδερο.

Χαλάσαμε 2,5 εκ. € για το Φρούριο Κασσιόπης, πάνω από 500 χιλιάρικα για το Αγγελόκαστρο.

Σχεδόν 300.000.000 εκ για τα φράγματα τα οποία προκηρύσσονται , 300.000.000 εκ. € για τις δύο λίμνες το δίκτυο των σωλήνων και τα εργοστάσια αφαλάτωσης.

Έχουμε έτοιμη πρόταση για όλα τα αναπτυξιακά θέματα του νομού και εγώ δεν σας ζητάω να ψηφίσετε τη ΝΔ για τα έργα που κάναμε , σας ζητάω να ψηφίσετε τη ΝΔ και να μας στηρίξετε για ότι μπορούμε να κάνουμε για την Κέρκυρα. Ότι κάναμε είναι το πιστοποιητικό μας , το πιστοποιητικό αξιοπιστίας που έχουμε απέναντι στην Κερκυραϊκή κοινωνία για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε τον άξονα.

Γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε καινούργιο αεροδρόμιο

Γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε τα τρία λιμάνια

Γιατί εμείς μπορούμε τις εργασίες που γίνονται τώρα στο λιμάνι να τις ολοκληρώσουμε

Γιατί εμείς μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά .

Σας παρακαλώ λοιπόν να έχετε υπερηφάνεια για το τι κάναμε στον τόπο. Να μην απολογείστε απέναντι σ’ αυτούς που επί είκοσι χρόνια άφησαν τον τόπο στο πουθενά. Να έχετε υπερηφάνεια και για την παράταξη και για τον αρχηγό της και για ό,τι κάναμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: