Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εβγαλαν " συντροφικά μαχαίρια" Γκερέκου-Καλούδης


Σφοδρή “συντροφική” σύγκρουση”, μαίνεται στο εσωτερικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης του βουλευτικού ψηφοδελτίου του κόμματος. Ο λόγος για την εκ νέου υποψήφια Αντζελα Γκερέκου και τον υποψήφιο Γ. Καλούδη, οι οποίοι σε κάθε κοινή τους και όχι μόνο εμφάνιση, δε χάνουν την ευκαιρία -με εκατέρωθεν κατηγορίες-, να εκφράσουν το βαθύ χάσμα που τους χωρίζει στη πορεία προς τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αλλά και για την...επόμενη μέρα.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ειπώθηκαν από τους δύο σε πρόσφατη περιοδεία του συνδυασμού του κόμματος στο Δήμο Κορρισίων όπου η πρώτη στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι μπορεί "από κυβερνητική θέση να λύσει προβλήματα", ενώ ο δεύτερος έδινε απαντήσεις του στυλ “κάποιες κυρίες να μη ράβουν ταγέρ γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα τα βάλει στη ντουλάπα”.
Χαρακτηριστικό της..αβυσσαλέας κόντρας των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι ο ορισμός κοινών τόπων συγκεντρώσεων και μάλιστα τις ίδιες μέρες!
Χθές τόσο η κ. Γκερέκου όσο και ο κ. Καλούδης μίλησαν στους ετεροδημότες της Αθήνας, στην ίδια περιοχή (Πλ. Καραισκάκη) και την ίδια περίπου ώρα.
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου η κ. Γκερέκου θα μιλήσει στο Πλακάδο τ’Αγίου, ενώ την ίδια ώρα ο Γ. Καλούδης πραγματοποιεί την κεντρική του ομιλία σε αίθουσα κοσμικού κέντρου.
Σε ρόλο, “ρυθμιστή” αυτής της σφοδρής σύγκρουσης, φέρεται να είναι το πάλαι ποτέ “εκσυγχρονιστικό μπλόκ” του τοπικού ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου, φανερά ή παρασκηνιακά, στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις υποψηφιότητες Γκερέκου και Καλούδη.
Κύκλοι του κόμματος ανέφεραν πάντως πως η άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση Γκερέκου- Καλούδη, δημιουργεί όσο πλησιάζει η 4η Οκτωβρίου,ένα πολωτικό κλίμα που κάθε άλλο παρά εμπνέει εμπιστοσύνη, σε όσους επιθυμούν μια υπεύθυνη εκπροσώπηση της Κέρκυρας στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: