Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ν. Δένδιας: "Να πιστέψουν τα στελέχη της Ν.Δ. στην εκλογική νίκη"


Ο Νίκος Δένδιας, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας ως υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας, επισκέφτηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009, τα δημοτικά διαμερίσματα Κάτω και Άνω Παυλιάνα, Κάτω Γαρούνα, Άγιο Γόρδη και Σιναράδες. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουν την άποψη του Υπουργού Δικαιοσύνης για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών.
Ο κ. Δένδιας επανέλαβε τη θέση του ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής, ενώ και το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει εξαιρετικά μεγάλο. Συνεπώς, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν στο διάστημα που απομένει. Αυτό όμως που κυρίως χρειάζεται είναι να πιστέψουν τα στελέχη της Ν.Δ. στην εκλογική νίκη».
Το μέτρο για την απόσυρση αυτοκινήτων υπήρξε ένα ακόμη θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους κατοίκους. Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας υπεγράφη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με στόχο την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προβλέπει:
• Περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας και
•Ανανέωση του στόλου των οχημάτων με απόσυρση παλαιών
Το επίκεντρο των συζητήσεων όμως, για μια ακόμη φορά ήταν η αναστολή μέχρι 31/12/2009 των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά Ιδρύματα, για χρέη ιδιωτών έως 200.000 ευρώ Η ρύθμιση αυτή - δεδομένης της οικονομικής κρίσης- ήταν πρόταση του ίδιου του Υπουργού Δικαιοσύνης και υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επίσης συζήτηση έγινε και για την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την τμηματική καταβολή σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ, από τις επιχειρήσεις. Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι:
“Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές οι επιχειρήσεις που είναι υποκείμενες στο ΦΠΑ και τηρούν βιβλία Α΄, Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας, μπορούν να καταβάλουν το 30% του ΦΠΑ που τους αναλογεί, με την υποβολή της δήλωσης και να εξοφλήσουν το υπόλοιπο ποσό σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: