Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιπαράθεση Συλλόγου Κατοίκων Τεμπλονίου και Ιατρικού Συλλόγου με...φόντο το ΧΥΤΑ

Αντιπαράθεση μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου και του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου προκάλεσε έγγραφο του πρώτου προς τους κατοίκους του Τεμπλονίου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με επιστολή του, είχε ζητήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο να ελέγξει τον ΧΥΤΑ και να ενημερώσει του κατοίκους για τις επιπτώσεις της λειτουργίας του σε αυτούς, κάτι που δεν έγινε.
Στη σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, προς το Σύλλογο Τεμπλονίου, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι “το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 1-9-09 και μετά από πρότασή σας να σας υποδείξουμε έναν επιστήμονα του κλάδου μας προκειμένου να σας ενημερώσει για τις επιπτώσεις της κακής λειτουργίας μιας χωματερής στην υγεία του παιδικού πληθυσμού, σας ενημερώνουμε ότι η ως άνω ενημέρωση πρέπει να γίνει από ιατρό με την ειδικότητα του υγιεινολόγου, ειδικότητα την οποία δεν κατέχει κανένα από τα μέλη μας”.
Η απάντηση του
Συλλόγου Κατοίκων Τεμπλονίου

Στην απαντητική του προς τον ΙΣΚ επιστολή ο Σύλλογος Κατοίκων Τεμπλονίου, επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Από την στιγμή κατά την οποία μας διαβεβαιώνετε εγγράφως, με την επιστολή σας αυτή, την από 17/09/09, ότι δεν έχετε στους «κόλπους» σας ειδικό υγειονολόγο για την περίπτωση της χωματερής και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των ανθρώπων η κακή χρήση του χώρου στο οποίο λειτουργεί αυτή, τότε πως καταφέρεσθε εναντίον του πληθυσμού ενός ολόκληρου χωριού το οποίο παλεύει για την ζωή του και την υγεία του. Πως γνωρίζετε ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία και από τι κινδυνεύει, από την στιγμή που δεν υπάρχει ειδικός ιατρός υγειονολόγος να εκφέρει άποψη γι’ αυτό;
Αν θέλετε να κρυφτείτε για να μην ταράξετε τα νερά και να μην έρθετε σε αντιπαράθεση με τους δημάρχους που απαρτίζουν το διοικητικό του Συνδέσμου Καθαριότητας, τον Δήμο, την Νομαρχία ή την Περιφέρεια, να έχετε την ειλικρίνεια, έστω, να το πείτε στα ίσια και να μην κρύβεστε πίσω από τουλάχιστον άστοχες δικαιολογίες, τύπου «χρειάζεται ειδικός υγιεινολόγος για να μας πει τι επιπτώσεις έχει η μόλυνση της χωματερής στην υγεία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: