Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Στη Νομαρχία η μελέτη του έργου Τρία Γεφύρια – Ποντή


Την πλήρη μελέτη του δρόμου Τρία Γεφύρια – Ποντή, με όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, παρέδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σωτήρης Βόσδου στο Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο και τον αντινομάρχη Κώστα Λέσση, σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος που διατυπώθηκε στην τελευταία σύσκεψη για το θέμα.
Ο Γενικός Γραμματέας και ο Νομάρχης σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση της μελέτης που είχε συμβασιοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2004 και αναπροσαρμόστηκε ο προϋπολογισμός της το 2005.
Τόνισαν την αξία και τη σημασία του έργου τόσο για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών όσο και της εικόνας του νησιού μας στα μάτια των επισκεπτών μας.
Ο Νομάρχης διαβεβαίωσε τον Γ.Γ. της ΠΙΝ ότι η Νομαρχία καί το αναγκαίο και κατάλληλο τεχνικό προσωπικό διαθέτει καί την μακρά εμπειρία στην εκτέλεση τέτοιων έργων αλλά και την διαχειριστική επάρκεια για έργα του ΕΣΠΑ και με όλες αυτές τις προϋποθέσεις εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νομαρχία θα τιμήσει την εμπιστοσύνη του και ότι το έργο θα μπει το ταχύτερο στην πορεία προς την υλοποίησή του.

Ενημέρωση των Δημάρχων

Για την εξέλιξη αυτή σήμερα το μεσημέρι ο Νομάρχης συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Κώστα Λέσση και τον Διευθυντή Προγραμματισμού της Νομαρχίας Σωτήρη Βλάχο, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ καθώς το πρώτο τμήμα του έργου βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες ανάλογη ενημέρωση θα γίνει και στους Δημάρχους Αχιλλείων, Μελιτειέων, Κορισσίων και Λευκιμμαίων, οι κάτοικοι των οποίων χρησιμοποιούν καθημερινά στις μετακινήσεις τους προς και από την πόλη, τον σημερινό προβληματικό δρόμο της Εθνικής Γύρου Αχιλλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: