Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επισκέψεις και επαφές της Αλ. Λούβρου


Επίσκεψη στο ΙΚΑ, στα ΚΑΠΗ του Δ. Κερκυραίων, στο β’ Γυμνάσιο Κέρκυρας, στα ΚΕΠ του Δ. Κερκυραίων, στη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κέρκυρας, στη ΔΕΗ και στο Λιμεναρχείο πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αλίκη Λούβρου. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών και να διαδώσει το μήνυμα «ενεργός πολίτης σημαίνει ενημερωμένος πολίτης που ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία».

ΙΚΑ

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του παραρτήματος του ΙΚΑ κ. Μπόταση ενημερώθηκε για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον οργανισμό με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά και τα θέματα που απασχολούν την βιωσιμότητα του οργανισμού. Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εισαγωγή του κριτηρίου της εντοπιότητας για την πρόσληψη υπαλλήλων, ώστε να παραμένει το προσωπικό στην Κέρκυρα και να παρέχει ο οργανισμός ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.

ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» η υποψήφια βουλευτής κ. Αλίκη Λούβρου επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ του Δήμου Κερκυραίων, και συζήτησε μαζί με τα μέλη για την καθημερινότητά τους και να ενημερώθηκε από το προσωπικό για τη μεγάλη έλλειψη εθελοντών. Η κ. Αλίκη Λούβρου έδωσε την υπόσχεση προώθησης του θέματος στα ΜΜΕ με σκοπό την ανεύρεση ατόμων πρόθυμων να βοηθήσουν. «Χρειάζεται να προβληθεί η ιδέα της στήριξης και της φροντίδας με κάθε δυνατό τρόπο στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους θέλουν να προσφέρουν, για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό και να επιτελέσουν κοινωνικό έργο να υποστηρίξουν τα ΚΑΠΗ». Ενημερώθηκε για την σημαντική προσφορά στην κοινωνία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και το μεγάλο έργο που επιτελούν οι αρμόδιοι του τοπικού γραφείου.

ΚΕΠ Δ.Κερκυραίων

Στα ΚΕΠ του Δήμου Κερκυραίων η υποψήφια βουλευτής κ. Αλίκη Λούβρου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το προσωπικό του Κέντρου, να τους συγχαρεί για το χρήσιμο έργο που επιτελούν για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και των χρονοβόρων διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης.
Στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας ενημερώθηκε από τους αντίστοιχους διευθυντές των τμημάτων για την έγκαιρη και άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαρισμού των σχολικών κτιρίων, την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει έκτακτα ζητήματα όπως η νέα γρίπη. Συζήτησε με το προσωπικό για την αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, θέμα που ήταν στο επίκεντρο της συνάντησής της και με τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας. Το 2ο Γυμνάσιο αποτέλεσε το σχολείο της κ.Λούβρου, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη από την υποδοχή των καθηγητών, και φυσικά χώρος εργασίας της μητέρας της μέχρι και την περσινή περίοδο.
Τονίζοντας την στάση της για ενημέρωση πάνω στα θέματα ενέργειας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Αλεπού, όπου και είχε την ευκαιρία να δεχτεί ξενάγηση στον χώρο αλλά και στον κεντρικό σταθμό ελέγχου.
Τέλος συναντήθηκε με την ηγεσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας και ενημερώθηκε για την υψηλή μόρφωση των ατόμων που στελεχώνουν σήμερα τον σταθμό, την άρτια εκπαιδευμένη ομάδα και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται σε όλες τις βαθμίδες για υπηρεσίες ποιότητας προς τον πολίτη. Ξεναγήθηκε στο κέντρο ελέγχου και στα διάφορα τμήματα της υπηρεσίας και ευχαρίστησε το προσωπικό για τα θερμά τους λόγια συμπαράστασης.
Νωρίς το απόγευμα περιόδευσε στις περιοχές των Δήμων Αγ.Γεωργίου & Εσπερίων. Θερμή υποδοχή έτυχε των κατοίκων των Αυλιωτών, οι οποίοι της εξέφρασαν τους προβληματισμούς και της θέσεις τους στην καθημερινότητά τους.
Ακολούθησε συνάντηση με νεολαία της περιοχής και ξενάγηση σε γύρω χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: