Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Προειδοποιήσεις Μπούκα για τους ενδιαφερόμενους διοικητές Οργανισμών


Evώ αύριο συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ώστε να ιεραρχήσει τα άμεσα μέτρα που η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει για την Κέρκυρα και να διεκδικήσει την υλοποίησή τους, ο γραμματέας της Ν.Ε. Μ. Μπούκας σε παρέμβασή του απήθυνε “αυστηρή προειδοποίηση σε όλους εκείνους που διακινούν στην Κερκυραϊκή κοινωνία ότι θα είναι η επόμενη ηγεσία των Οργανισμών που εποπτεύονται από το κράτος, ότι οι εποχές των Υπουργών, Υφυπουργών και βουλευτών που τοποθετούσαν τα ”δικά τους παιδιά” στις ανάλογες θέσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί”.
Αναλυτικά ο κ. Μπούκας επεσήμανε τα εξής:
"Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας στη διευρυμένη της σύνθεση με τη συμμετοχή των Γραμματέων των Δημοτικών Οργανώσεών της, συνεδρίασε την Παρασκευή 9 του Οκτώβρη και εκτίμησε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί γραπτά η εκτίμησή της στον Κερκυραϊκό Λαό αφού συντεθούν όλες οι απόψεις των μελών της.
Η Οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ θέλει για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσει θερμά τον Κερκυραϊκό Λαό για την τιμή που έκανε στους υποψήφιους και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας με την ψήφο του τις πολιτικές επιλογές και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στον τόπο και τους πολίτες του.
Ευχαριστεί επίσης όλους όσους ενεργά συνέβαλαν στην εκλογική μάχη της 4ης του Οκτώβρη.
Αύριο Τρίτη13 Οκτωβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να ιεραρχήσει τα άμεσα μέτρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να λάβει για την Κέρκυρα και να διεκδικήσει την υλοποίησή τους.
Οι αποφάσεις και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν για το σκοπό αυτό επίσης θα δημοσιοποιηθούν. Το έχουμε εξαγγείλει και το υλοποιούμε: συνομιλητής μας ολόκληρη η κοινωνία. Με απόλυτη ειλικρίνεια όλα στο Λαό.
Μέχρι την αλλαγή των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων που εποπτεύονται από το κράτος, απευθύνουμε μήνυμα στους προέδρους αυτών των Οργανισμών: Ερμηνεύουμε την λαϊκή εντολή της 4ης του Οκτώβρη στην πολιτική και ηθική της διάσταση, με αυτονόητη την υποβολή των παραιτήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Οργανισμών που εποπτεύονται από το κράτος, στα Υπουργεία που υπάγονται, ώστε με την τοποθέτηση των νέων Διοικητικών Συμβουλίων να αρχίσει η νέα λειτουργία των οργανισμών. Είναι αδιανόητη κάθε ενέργειά τους που θα δεσμεύει την επόμενη διοίκηση, πλην απλών διοικητικών πράξεων.
Επίσης θα θεωρήσουμε απολύτως ανήθικη και στρεφόμενη κατά του Λαού την προσφυγή σε όργανα του κράτους με αίτημα την τυχόν αποζημίωση για μη προσφερόμενο έργο και φυσικά την αφαίμαξη χρημάτων του Λαού.
Προειδοποιούμε αυστηρά όλους εκείνους που διακινούν στην Κερκυραϊκή κοινωνία ότι θα είναι η επόμενη ηγεσία των Οργανισμών που εποπτεύονται από το κράτος, ότι οι εποχές των Υπουργών, Υφυπουργών και βουλευτών που τοποθετούσαν τα ”δικά τους παιδιά” στις ανάλογες θέσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Πέραν του τρόπου επιλογής που επέλεξε η κυβέρνηση μην διανοηθεί απολύτως κανείς, όποια θέση και αν κατέχει, να δράσει παλαιοκομματικά γιατί θα βρει απέναντι όλη την Οργάνωση.
Αξίζει η νέα γενιά της Κέρκυρας με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια να ηγηθεί της προσπάθειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Η κυβέρνηση “διαβάζεται” σαν ένα λαϊκό ανάγνωσμα με νέα άφθαρτα πρόσωπα. Αυτό το μήνυμα αποστέλλεται σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την νέα εποχή, είμαστε παρόντες να το υπενθυμίζουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: