Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Επιμελητήριο: Κάλεσμα στους επιχειρηματίες για τα προγράμματα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ

Κάλεσμα στους επιχειρηματίες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για τις προτάσεις του ΕΣΠΑ απευθύνει ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης.
Όπως δήλωσε σήμερα στα ΜΜΕ « η ελληνική επιχείρηση καλείται να επιβιώσει σε ένα σύγχρονο περιβάλλον το οποίο όμως χαρακτηρίζεται από υψηλή ανταγωνιστικότητα και χωρίς εθνικά σύνορα. Γι αυτό επιβάλλεται να εξελιχθεί τεχνολογικά, οργανωτικά προκειμένου να θωρακιστεί έναντι των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Πρόσθεσε ότι με την έναρξη των νέων προγραμμάτων γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την στήριξη των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ απέναντι στην κρίση αλλά και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Το ποσοστό επιχορήγησης για την Κέρκυρα είναι στο 65% , -το υψηλότερο ποσοστό επιχορήγησης που έχει δοθεί ποτέ σε αντίστοιχες δράσεις- και καλύπτει το σύνολο της περιφέρειας. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 20% και το ποσοστό προκαταβολής σε 40% επί της δημοσίας δαπάνης.
Όποιος επιχειρηματίας θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να απευθυνθεί στο Επιμελητήριο και να μιλήσει με τους υπευθύνους που έχουν οριστεί για το θέμα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: