Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ο Δ. Πουλιέζος για τις πλημμύρες στο λιμάνι

Πλημμυρικά φαινόμενα σε καταστήματα της περιοχής του λιμανιού προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρη Πουλιέζο, ο Δήμος Κερκυραίων προσπαθεί να βρει νέα πηγή χρηματοδότησης της μελέτης της ΔΕΥΑΚ που προέβλεπε απορροή των οβρίων της λιμενικής ζώνης στη θάλασσα, παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για περιοχή ευθύνη της.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ σημείωσε τα εξής:
«Η λιμενική ζώνη είναι αρμοδιότητα του ΟΛΚΕ, ο οποίος είναι υπεύθυνος να επιλαμβάνεται αυτών των θεμάτων. Παρά το γεγονός αυτό, ο Δήμος Κερκυραίων και η ΔΕΥΑΚ έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό.
Στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Συνοχής, υπήρξε έργο που αφορούσε την απορροή των ομβρίων της Ι. Θεοτόκη και της τάφρου του νέου Φρουρίου που επιβαρύνουν την περιοχή του νέου λιμένα και προκαλούν τα γνωστά προβλήματα στα καταστήματα της περιοχής. Το έργο αυτό είχε πλήρη μελέτη, είχε χρηματοδότηση και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της διαφωνίας του ΟΛΚΕ να περάσει ο αγωγός των οβμρίων από το λιμάνι προκειμένου να έχει έξοδο προς τη θάλασσα. Έτσι, το έργο χάθηκε.
Η ΔΕΥΑΚ προσπάθησε με τη μελέτη που είχε συντάξει, να βρει κονδύλια μέσω της ΠΙΝ προκειμένου να γίνει το έργο. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό παρά τις προσπάθειες του Γ.Γ. της ΠΙΝ.
Η τρίτη ενέργεια που κάνουμε σήμερα σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μάμαλο, είναι να ενταχθεί αυτό το έργο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» ώστε να τελειώσει το ζήτημα αυτό για τους επαγγελματίες και τους τουριστικούς πράκτορες.
Η ΔΕΥΑΚ, με τα μέσα που διαθέτει, είναι στη διάθεση των επαγγελματιών, η αρμόδια υπηρεσία ασχολείται με τον καθαρισμό των φρεατίων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Απαιτείται η υλοποίηση του έργου που έπρεπε να έχουν υλοποιήσει άλλοι, οι οποίοι επαίρονται για την καλή λειτουργία του ΟΛΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: