Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Δ.Σ. Κερκυραίων: Ανάκληση της απόφασης για την παραχώρηση οικοπέδου για το Λυρικό

Ομόφωνη απόφαση για την ανάκληση της -από το 2003- απόφασης για την παραχώρηση οικοπέδου κειμένου στην Πολεοδομική Ενότητα Παγκρατέϊκων, προκειμένου να ανεγερθεί το Λυρικό Θέατρο, πήρε το Δ.Σ. Κερκυραίων στην χθεσινή του συνεδρίαση.
Ωστόσο, το γεγονός που έκλεψε την...παράσταση ήταν η αποχώρηση του αντιδημάρχου Γ. Μάμαλου, καθώς δήλωσε προσβεβλημένος από τη στάση του προέδρου του Δ.Σ. Περ. Παγκράτη απέναντι του.

Η αντίδραση του κ. Μάμαλου, φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια καθώς χθες ανακοίνωσε ότι “θα πηγαίνει στο Δ.Σ, θα δηλώνει παρών και θα αποχωρεί, αφού δεν επιτρέπει σε κανένα πρόεδρο να τον προσβάλει”.
Οπως χαρακτηριστικά, δήλωσε στους εκπροσώπους του τύπου “εκ συστήματος και συνήθειας, ο κ. Παγκράτης, αναφέρεται συνέχεια σε μένα στο Δ.Σ. και δημιουργεί την εντύπωση στον κόσμο ότι είμαι εριστικός και εκτός θέματος. Εκτός θέματος είναι αυτός όχι εγώ. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχω απαίτηση να με σέβονται όπως τους σέβομαι.
Θυμίζει (σ.σ. ο Παγκράτης) επιστάτη παιδικής χαράς. Το Δ.Σ, δεν είναι παιδική χαρά, γίνεται μάχη εκεί μέσα για να τιμήσουμε την ψήφο του κερκυραίου δημότη.
Αν δε με θέλουν στη παράταξη, φεύγω και σήμερα”.
Ο Γ. Τρεπεκλής
Η λειτουργία του Δ.Σ. Κερκυραίων έχει προκαλέσει ωστόσο αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση.
Οπως δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. θα πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί, αφού πέρασε μια τριετία χωρίς καμία παρέμβαση από τη δημοτική αρχή.
“Δεν θα ξαναπάρουμε μέρος σε συνεδρίαση του Δ.Σ. αν δε τακτοποιηθεί το θέμα αυτό. Δε μπορούμε να παρακαλάμε τον πρόεδρο να κάνει το αυτονόητο”, επεσήμανε ο κ. Τρεπεκλής.
Λυρικό
Οι παρατάξεις του Δ.Σ. συμφώνησαν στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η Κέρκυρα από την απώλεια της χρηματοδότησης των 33 εκατ. για το Λυρικό Θέατρο. Ειπώθηκε ωστόσο ότι (πρόταση του κ. Τρεπεκλή στο Δήμαρχο) με την επιστροφή του οικοπέδου στο Δήμο να διεκδικηθεί. ζητώντας και τη στήριξη της υφυπουργού Αντζ Γκερεκου, νέα χρηματοδότηση για το νομό,ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ έστω και με τη μορφή ανέγερσης ενός μεγάλου πολιτιστικού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: