Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ευρυζωνικό Διαδικτυακό Διαδραστικό Σύστημα Παροχής Τουριστικών Υπηρεσιών


Υπεγράφη σήμερα το πρωί από το Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ και τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας «I know how», η σύμβαση του ενταγμένου έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας ( Γ΄ ΚΠΣ) με τίτλο, «Ευρυζωνικό Διαδικτυακό Διαδραστικό Σύστημα Παροχής Τουριστικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας του Δήμου Κερκυραίων».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 295.569 ευρώ και ο χρόνος αποπεράτωσης προβλέπεται στις αρχές Ιανουαρίου του 2010.

Ο κ. Μικάλεφ κατά την υπογραφή της σύμβασης ανάφερε τα εξής: «Το έργο υλοποιεί ένα σύγχρονο διαδικτυακό σύστημα e-marketing εξυπηρέτησης των εμπλεκομένων στην αγορά Τουριστικών Υπηρεσιών στην Κέρκυρα. Δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό εκθετήριο προϊόντων και υπηρεσιών της τουριστικής βιομηχανίας μας (όπως ξενοδοχεία, καταλύματα, χώροι εστίασης, τουριστικοί πράκτορες, επιχειρήσεις ενοικίασης μετακινήσεων και επιχειρήσεις παροχής λοιπών τουριστικών υπηρεσιών).

Μέσω του έργου αυτού θα παρέχονται προηγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως e-shop ( αγορά προϊόντων μέσω διαδικτύου), κρατήσεις δωματίων, καταλυμάτων κ.α. Ο Δήμος Κερκυραίων στηρίζοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας, προσφέρει ένα χρήσιμο «εργαλείο» για την προβολή αλλά και την τουριστική ανάπτυξη, σε καιρούς μάλιστα που χρειάζονται σοβαρά και αποτελεσματικά βήματα στον τομέα αυτό. Σκοπός του Δήμου είναι να συμβάλει ενισχυτικά στην προβολή του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν την οικονομική ευχέρεια, να προβληθούν μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κερκυραίων.

Καλώ όλους όσους δραστηριοποιούνται στο τουριστικό τομέα, να βοηθήσουν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κερκυραίων, για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και τη γενικότερη τουριστική προβολή του νησιού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: