Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αιχμές Λιτσαρδόπουλου για μη λειτουργία του Επιμελητηρίου


Αιχμές κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γ. Χονδρογιάννη, για μη λειτουργία του οργάνου το τελευταίο διάστημα, άφησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Ανθρωποι” Αλ. Λιτσαρδόπουλος. “Ο καθένας κρίνεται από τα έργα του”, απάντησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Λιτσαρδόπουλο, το Δ.Σ., του Επιμελητηρίου δεν λειτουργεί το τελευταίο διάστημα με αποκλειστική του ευθύνη.
“Μετά και την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας, θα πρέπει να αντιληφθεί τόσο ο κ. Χονδρογιάννης όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του ότι δεν μπορούν να είναι εκφραστές ενός συγκεκριμένου πολιτικού γραφείου, αλλά ολόκληρου του εμπορικού και επιχειρηματικού χώρου της Κέρκυρας.
Σε αντίθετη περίπτωση ας εγκαταλείψουν τη θέση τους”.
Ανέφερε ακόμη ότι το Επιμελητήριο έχει να συνεδριάσει τους τελευταίους 5 μήνες, ενώ θα έπρεπε να συνεδριάζει κάθε 30 ημέρες.
Πρόσθεσε, ότι θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί, το θέμα της αντικατάστασης του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου γιατί δεν ασκεί πλέον το επάγγελμα και έτσι δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις του νόμου.
Επίσης η αντικατάσταση όλων των μελών του Δ.Σ. που δεν υφίστανται και δεν δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Κέρκυρα. Ακόμη η προετοιμασία για την νέα τουριστική περίοδο από τώρα, “προκειμένου να διασωθεί ότι είναι δυνατόν” και αυτό σε συνδυασμό με την ανάληψη των καθηκόντων της Βουλευτού του Νομού, Α. Γκερέκου, ως υφυπουργού.
Τέλος, να γίνει συζήτηση για το μέλλον της Κερκυραϊκής οικονομίας και να κατατεθούν στη Κυβέρνηση τα αιτήματά μας των κερκυραίων επαγγελματιών.
Ο Γ. Χονδρογιάννης
“Το Επιμελητήριο υπάρχει και δεν έχει ολιγωρήσει σε κανένα πρόβλημα”, ανέφερε από την πλευρά του, ο Γ. Χονδρογιάννης, απαντώντας στις αιχμές Λιτσαρδόπουλου.
Όπως, εκτίμησε, θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι το Επιμελητήριο δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, αλλά γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας.
“Ο κ. Λιτσαρδόπουλος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι συνεδριάσεις δεν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών εξελίξεων και δεν εξαρτώνται από αυτές. Είναι τακτές και πραγματοποιούνται κανονικά, εκτός από αυτήν του Αυγούστου λόγο της προεκλογικής περιόδου”
Ήδη, όπως είπε, για την ερχόμενη Τετάρτη δρομολογείται νέα συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: