Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Στεφ. Γκίκας: Λάθος η ακύρωση του διαγωνισμού των Επαγγελματιών Οπλιτών


Ο Στέφανος Γκίκας με αφορμή την ανακοίνωση της ακύρωσης του διαγωνισμού των Επαγγελματιών Οπλιτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι λάθος να καταργείται ένας διαγωνισμός όταν βρίσκεται στην τελική του φάση. Χιλιάδες υποψήφιοι πέρασαν τις απαραίτητες διαδικασίες, ξόδεψαν χρήματα για τις επανειλημμένες μετακινήσεις τους στα εξεταστικά κέντρα, για την παραμονή τους σε ξενοδοχεία κλπ, ενώ όλους αυτούς του μήνες αγωνιούσαν για τα αποτελέσματα τα οποία θα έβγαιναν σε λίγες μέρες.
Ο διαγωνισμός των Επαγγελματιών Οπλιτών, είναι ένας αξιοκρατικός διαγωνισμός και βασίζεται σε αντικειμενική μοριοδότηση. Η κατάργηση της συνέντευξης που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ ελάχιστη συνεισφορά είχε στην τελική βαθμολογία. Ήταν όμως ουσιαστική, διότι μέσω αυτής οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούσαν να αξιολογήσουν εάν ένας υποψήφιος είναι ικανός να εργαστεί ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και να ανταποκριθεί στις εξαιρετικά δύσκολες απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η διαδικασία της συνέντευξης ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένη και ακολουθείται σε αντίστοιχες διαδικασίες πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών σε πολλά κράτη. Είναι άδικο για τους χιλιάδες πολίτες και τις οικογένειές τους που κουράστηκαν, ξοδεύτηκαν, κατέβαλαν τον καλύτερο τους εαυτό για να περάσουν σε αυτόν τον διαγωνισμό να τους λέει το ίδιο το κράτος, το οποίο υποτίθεται, ότι έχει συνέχεια και συνέπεια, ότι όλη αυτή η προσπάθεια πήγε χαμένη μπρος στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και κομματικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: