Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ξενοδοχουπάλληλοι: Παραδόθηκε το πόρισμα του διαμεσολαβητή

Εκδόθηκε σήμερα τελικώς το πόρισμα του διαμεσολαβητή του ΟΜΕΔ, Φ. Κλαουδάτου, που αφορά στην Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού.
Βάσει του πορίσματος, προτείνεται να γίνεται η επαναπρόσληψη στις 2 Μαΐου κάθε χρόνου αντί στις 25 που γίνεται μέχρι τώρα, «δίνοντας» έτσι 23 μέρες δουλειά παραπάνω στους εργαζόμενους. Προβλέπει ακόμα την παρακράτηση της συνδικαλιστικής εισφοράς κατά την καταβολή του μισθού και στη συνέχεια την απόδοσή της στον Σύνδεσμο, γεγονός που εφόσον ισχύσει εκτός των άλλων επιτρέπει στο συνδικάτο να εποπτεύει το ύψος των αμοιβών.
Στο μεταξύ, βάσει των διατυπωμένων αιτημάτων - προτάσεων του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων που αφορούν στην ΣΣΕ, ο διαμεσολαβητής στο πόρισμα που εξέδωσε, παρέβλεψε τα πρωτεύοντα αιτήματα του Συνδέσμου αναφορικά με το ύψος των αμοιβών, την απασχόληση των χαμηλόμισθων ξένων με το μανδύα του εκπαιδευόμενου κ.α. θεσμικά.
Εντούτοις στις 29 του μηνός οι υπάλληλοι στα ξενοδοχεία θα συζητήσουν το πόρισμα και την στάση που θα τηρήσουν από δω και στο εξής στην προσεχή τους γενική συνέλευση (σ.σ. 29 του μηνός). Πάντως, σύμφωνα βάσει της διαδικασίας θα πρέπει να υπάρξει απάντηση προς τον ΟΜΕΔ έως τη Δευτέρα.
Σε περίπτωση που κανένα από τα δυο μέρη δεν ανταποκριθεί, η υπόθεση κλείνει εδώ όσον τουλάχιστον αφορά στη διαμεσολάβηση
Υπενθυμίζεται πως, εάν υπάρξει αποδοχή των προτεινόμενων από τα διαμεσολαβητή από ένα εκ των μερών, τότε η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί στη Διαιτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: