Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: Οι προτεραιότητες για την Κέρκυρα


Η Νομαρχιακή Επιτροπή στην συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου, ιεράρχησε τα πρώτα, άμεσα μέτρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να λάβει για την Κέρκυρα. Την υλοποίηση αυτών των μέτρων θα θέσει υπόψη του κεντρικού κομματικού μηχανισμού και- σύμφωνα με το γραμματέα Μ. Μπούκα- υπόσχεται ότι θα διεκδικήσει την υλοποίησή τους.
Τις επόμενες μέρες, μετά συνεννόηση, αντιπροσωπεία μελών της Ν.Ε. θα επισκεφθεί τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ή άλλους υπεύθυνους του κόμματος.
Αναλυτικά προτείνονται για το νομό τα εξής μέτρα:
1. Ασυμβίβαστο των ατόμων που θα επιλεγούν για την στελέχωση των θέσεων κρατικών Οργανισμών και υποψηφιότητάς τους για Δήμαρχοι, Νομάρχες ή αιρετοί Περιφερειάρχες εφόσον προχωρήσει ο θεσμός της εκπροσώπησης της Περιφέρειας με αιρετό Περιφερειάρχη. Επίσης ασυμβίβαστο με υποψηφιότητα βουλευτή.
Δραστική μείωση μηνιαίων απολαβών και κάθε άλλης νόμιμης παροχής. Αυστηρός θεσμοθετημένος έλεγχος εξόδων τους.
2. Διατήρηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ενίσχυσή της με νησιωτικές πολιτικές.
3. Να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη. Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα.
4. Πρόσληψη προσωπικού στο Νοσοκομείο, όλων των ειδικοτήτων, ικανού να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο με την δυνατότερη ασφάλεια.
5. Αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα με ταχύτερα και ποιοτικώς αναβαθμισμένα πλοία μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα του 2010. Άμεσα διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές που εξυπηρετούν τα Διαπόντια νησιά μας (Ερείκουσα, Οθωνοί και Μαθράκι), αλλά και τους Παξούς.
6. Ικανή στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου ώστε κάθε καταγγελία από εργαζόμενο να ελέγχεται άμεσα και να δίνεται λύση.
7. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την UNESCO.
8. Αναθεώρηση του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ) για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού.
9. Αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τους αγρότες.
Ειδική μέριμνα ώστε οι επιδοτήσεις να πηγαίνουν στους δικαιούχους χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των αγροτών.
Τέλος:
10. Αρχή ένταξης του οδικού άξονα Βορρά-Νότου της Κέρκυρας στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών ώστε χάραξη, μελέτες, απαλ-λοτριώσεις και οικονομικός προϋπολογισμός να αποτελέσουν προτεραιότητα της κυβέρνησης για το Νομό.
Για “Καποδίστρια 2”
Μετά από σχετικό ερώτημα γύρω από τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο κ. Μπούκας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ έχει έρθει σε επαφή με την Τ.Α., υπάρχει μια προμελέτη από την ΚΕΔΚΕ και μια προεργασία σε ότι αφορά την Κέρκυρα, καθώς οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από τον προηγούμενο Υπουργό Εσωτερικών.
“Έχω όμως την άποψη ότι από τους 13 Δήμους και τις 3 Κοινότητες, θα είναι πολύ δύσκολο να πέσουμε στους 3 Δήμους καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η πολιτική διεργασία και η πολιτική διαβούλευση με τους κατοίκους”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Περί αξιοποίησης Καλούδη
Απαντώντας στη φημολογία για την πιθανή αξιοποίηση του Γ. Καλούδη σε κυβερνητική θέση (περιφερειάρχης) ο κ. Μπούκας ανέφερε:
“Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης μπορούσε μέσω του διαδικτύου να υποβάλει την υποψηφιότητά του.
Ανάμεσά τους θα μπορούσε να είναι και ο κ. Καλούδης. Επομένως, είναι στο ζήτημα της κρίσης της Κυβέρνησης για το κατά πόσο είναι κάποιος άξιος να αναλάβει αυτή τη θέση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: