Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Χαραλάμπους με το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων


Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων είχε σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα αυξημένα προβλήματα του κλάδου, ενώ του ζητήθηκε να συμβάλει μέσα από την κοινοβουλευτική του δράση στην αντιμετώπιση τους.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Σταν. Πελάης, τέθηκαν στο βουλευτή τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία.
Μεταξύ αυτών, η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε ορισμένα ξενοδοχεία στη λήξη της περιόδου, οι απολύσεις στο “Μπελβεντέρε”, η φημολογία για μη λειτουργία ξενοδοχείων την επόμενη σεζόν.
Επίσης, το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μετά την ενοποίηση του ΤΑΞΥ με το ΙΚΑ και την αφαίρεση ιατρών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Το πρόβλημα στέγασης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Μετεκπαίδευσης στη Μεσογγή και η ανασφάλιστη εργασία.
Σύμφωνα με τον κ. Πελάη κατατέθηκε στον βουλευτή του ΚΚΕ αίτημα επικαροποίησης ερωτήσεων που είχε καταθέσει από καιρό στο κοινοβούλιο, όμως το κλείσιμο της Βουλής δεν επέτρεψε τη συζητησή τους.
Ο Μπ. Χαραλάμπους
Οπως ανέφερε ο βουλευτής, “προεκλογικά ζητούσαμε από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους τη ψήφο τους όχι σαν αντάλλαγμα σε όσων προσπαθήσαμε να κάνουμε για τον κλάδο τους, αλλά για να έχουν μέσα και έξω από τη νέα βουλή τον άνθρωπο τους”. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά το ΚΚΕ θα το κάνει πράξη μέσα στη νέα βουλή.
“Θα καταθέσουμε και άλλες ερωτήσεις για τα προβλήματα τους.
Είπαμε ότι η λύση των προβλημάτων είναι στα χέρια τους, μόνο έτσι θα υπάρξουν νικηφόρα αποτελέσματα. Θα δώσουμε τη μάχη και απέναντι στη νέα κυβέρνηση”, συνόψισε ο κ. Χαραλάμπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: