Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Εμμένουν στο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων


Θέματα που αφορούν τους δυο ΧΥΤΑ (Τεμπλόνι- Λευκίμμη), βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Συνδέσμου Καθαριότητας. Οπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ., Δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλης, οι Δήμαρχοι επιμένουν ότι “ο σχεδιασμός που έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια για τη διαχείριση απορριμμάτων, είναι ο μόνος ενδεδειγμένος και εφικτός που δίνει λύση στο πρόβλημα”.
Ειδικότερα για το ΧΥΤΑ Νότου, τονίστηκε ότι “για να προχωρήσει η λειτουργία του χρειάζεται επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων και εδώ υπάρχει ένα ζήτημα”, σύμφωνα με τον κ. Γατσούλη, καθώς δεν είναι σίγουρο αν ο νέος περιφερειάρχης θα συμφωνήσει στην επικαιροποίηση των όρων και έπειτα, στην αδειοδότηση του ΧΥΤΑ”.
Οσο για το ΧΥΤΑ Μέσης, προκειμένου να δοθεί νέα άδεια, (σ.σ.στις 15 Δεκεμβρίου λήγει η παράταση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ, που είχε χορηγηθεί από τον Νομάρχη) ο Σύνδεσμος θα περιμένει τις θέσεις του νέου Γ.Γ. της ΠΙΝ και του Νομάρχη, που έχουν και τον τελευταίο λόγο στο θέμα.
“Με βάση όσων έχουν ακουστεί προεκλογικά, υπάρχει επιφύλαξη. Αυτοί που διαφώνησαν με το σχεδιασμό μας, να δώσουν τις δικές τους προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων”, επεσήμανε ο κ. Γατσούλης.
Διοικητική μεταρρύθμιση
Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση Ραγκούση-ΕΝΑΕ, κυρίως σε ότι αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο κ. Γατσούλης σημείωσε αρχικά ότι προεκλογική δέσμευση του Γ.Παπανδρέου ήταν ότι θα προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση αιρετού περιφερειάρχη.
“Αποψη μου είναι ότι αυτό σημαίνει συνολικά διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Δηλαδή νέους μεγάλους και ισχυρούς Δήμους και αιρετό ΓΓ. Θα δούμε στη συνέχεια κατά πόσο είναι διατεθειμένη η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα την διοικητική μεταρρύθμιση”.
Η ΚΕΔΚΕ, συνέχισε ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων, στέκεται θετικά απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο και θα συμβάλει στη γρήγορη υλοποίησή του, με την προυπόθεση να υπάρξει σημαντική ενίσχυση με πόρους των νέων Δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: