Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο “Maremonde


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο “Maremonde”, καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων Σεπτεμβρίου και σε ορισμένες περιπτώσεις Ιουλίου και Αυγούστου.
Σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Στ. Πελάης κατηγόρησε την εργοδοσία ότι “φυγάδευσε τους πελάτες σαν κρατούμενους σε άλλο ξενοδοχείο”.
Από την άλλη μίλησε για “σχεδιασμό σε βάρος του κερκυραικού τουρισμού της τοπικής οικονομίας και των εργαζομένων”.
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην εξόφληση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία.
Η Ν.Ε. του ΚΚΕ
“Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, είναι συνέχεια και άλλων ανάλογων περιστατικών που έχουν γίνει και σε άλλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους” υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Αναφέρει ακόμη ότι “αέρα στους μεγαλοξενοδόχους και ξενοδοχειακούς πράκτορες αλλά και γενικότερα στο κεφάλαιο να αυθαιρετούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους δίνει η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ πριν και του ΠΑΣΟΚ τώρα, που θεωρούν τον τουρισμό ως τον κατεξοχήν οικονομικό κλάδο με στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της οικονομίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της.
Είναι το τουριστικό μοντέλο που επικράτησε και δίνει « γη και ύδωρ» στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, είναι η πολιτική της κερδοφορίας του κεφαλαίου που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.
•Μετά το τέλος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου είχαν συνάντηση στη πλατεία με την υφυπ. Τουρισμού Αντζ. Γκερέκοπυ παρουσία του Νομάρχη Στεφ. Πουλημένου (φωτο).
•Αναβλήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας για τις 13 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που επρόκειτο να γίνει το πρωί. Οπως είναι γνωστό, το Δ.Σ. του σωματείου έχει αποφασίσει να προσφύγει στη διαιτησία διεκδικώντας πλέον, με βάση και την πρόταση του διαμεσολαβητή, την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: