Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

"Oχι" από το Δ.Σ. Εσπερίων στην κατασκευή αιολικού πάρκου

Ομόφωνο “Οχι” είπε το Δ.Σ. Εσπερίων στην πρόταση εταιρείας για εγκατάσταση θαλάσσιου αιολικού πάρκου στη βορειοδυτική Κέρκυρα, κατά τη τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. Σημειώνεται ότι η σχετική πρόταση προέβλεπε την εγκατάσταση 45 ανεμογεννητριών ισχύος 162 μεγαβάτ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Περουλάδων και Μαθρακίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Εσπερίων Ν. Μουζακίτη ανεστάλη η κατ’αρχήν θετική απόφαση που είχε λάβει το Σώμα τον Φεβρουάριο του 2009 για το συγκεκριμένο θέμα με το σκεπτικό της μη επαρκούς ενημέρωσης την παρούσα χρονική περίοδο, αλλά και τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής.
“Η άρνηση μας δεν ήταν κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά κατά της συγκεκριμένης επένδυσης, της θέσης και του μεγέθους της. Υπήρχε στην ουσία ένας σχεδιασμός πίσω από εμας, χωρίς εμας”.
Σύσταση Ενωσης Πολιτών Βορειας Κέρκυρας
Ο κ. Μουζακίτης, ανακοίνωσε παράλληλα τη σύσταση της Ενωσης Πολιτών και Φορέων Βόρειας Κέρκυρας, που όπως είπε, θα προσπαθήσει να αποτρέψει την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου τόσο κοντά στην Κέρκυρα.
“Θα στραφούμε και προς τη Νομαρχία. Ηδη υπάρχει έγγραφο της Διεύθυνσης Χωροταξίας-Περιβάλλοντος προς τη συγκεκριμένη εταιρεία με καταρχάς θετική άποψη αλλα και την υφυπουργό και τους βουλευτές να πάρουν θέση στο θέμα. Η Κέρκυρα, είναι τουριστικό νησί, δε θα πρέπει μια πράσινη ανάπτυξη να μαυρίζει την ανάπτυξη μια βαριάς για την περιοχή μας βιομηχανία, δηλαδή του τουρισμού”, συνόψισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Εσπερίων.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρώην Δήμαρχος Γιάννης Προβατάς, υποστήριξε ότι οι προθέσεις των εταιρειών δεν είναι πάντα αθώες καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις αποσκοπούν σε υψηλές επιδοτήσεις των επενδύσεων τους.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: