Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κάλπες στις 29 Νοεμβρίου και στους 13 Δήμους του νομού για το νέο αρχηγό της Ν.Δ.

Τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της  Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε χθες ο  πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών  και της Κεντρικής Εφορευτικής  Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας.
H ψηφοφορία θα  διεξαχθεί την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, από τις 7 το πρωί, έως τις 7 το απόγευμα. Στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει επαναληπτική εκλογή, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, πάλι τις ίδιες ώρες.
Στο εξωτερικό, όπου θα γίνει ψηφοφορία, θα υπάρξει, κατά περίπτωση, ανάλογη προσαρμογή των ωρών, με απόφαση που θα βγει τις επόμενες ημέρες από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ώστε να υπάρχει ανάλογη προσαρμογή για τη διαφορά της μιας ώρας που υπάρχει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, και των δύο ωρών που υπάρχει στη Μ. Βρετανία.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία, είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής, είτε εγγράφονται την ημέρα των εκλογών, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, εφόσον είναι όμως εγγεγραμμένα στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.
Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο  γένος απόδημοι -ανεξαρτήτως αν έχουν  αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια- οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του κόμματος μέχρι τις 4 Οκτωβρίου του 2009. Δηλαδή, μέχρι την ημέρα που έγιναν οι εθνικές εκλογές.
Νέα μέλη σ' αυτές  τις χώρες, μπορούν να εγγραφούν και να ψηφίσουν, αλλά θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, κάτι το οποίο θα διαπιστώνεται επί τόπου, εκείνη τη στιγμή. Κάθε πολίτης που θέλει να επαναβεβαιώσει την εγγραφή του, είτε να εγγραφεί για πρώτη φορά μέλος του κόμματος, καταβάλλει ως συνδρομή, το ποσό των δύο ευρώ.
Η εκλογή του  προέδρου γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των  μελών του κόμματος, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων  και των Κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Η εκλογή
Πρόεδρος του  κόμματος εκλέγεται όποιος από τους υποψήφιους συγκεντρώσει την απόλυτη  πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Στην περίπτωση  που ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία  επαναλαμβάνεται το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Και σ' αυτήν την ψηφοφορία εφαρμόζονται αναλόγως όλες οι διατάξεις που διέπουν τον τρόπο διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας.
Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα του εκλέγειν έχουν μόνον όσοι, είτε επαναβεβαίωσαν την εγγραφή τους, είτε ενεγράφησαν  για πρώτη φορά μέλη του κόμματος κατά την πρώτη ψηφοφορία και  μάλιστα αποκλειστικά στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου.
Πώς θα στηθούν οι κάλπες
Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης οι κάλπες θα τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία. Ο πίνακας με τα εκλογικά κέντρα και τα εκλογικά τμήματα θα αναρτηθεί, στην ιστοσελίδα του κόμματος. Σε ολόκληρη τη χώρα θα υπάρξουν εκλογικά κέντρα ή εκλογικά τμήματα σε 1.040 σημεία, τα οποία σημεία είναι κατανεμημένα σε Δήμους.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχουν περισσότερα σημεία του ενός όπως και στις μικρότερες πόλεις, πρωτεύουσες, Νομών όπου τα πληθυσμιακά δεδομένα είναι τέτοια που το επιβάλλουν σε επίπεδα προγραμματισμού.
Σε αυτά τα 1.040 σημεία θα αναπτυχθούν 1.540 εκλογικά τμήματα, άρα λοιπόν θα υπάρχουν αρκετά σημεία, στα οποία θα υπάρχουν περισσότερα  του ενός εκλογικά τμήματα στους  ίδιους χώρους. Για την εξυπηρέτηση  όλων αυτών των σημείων θα διαμορφωθεί ένα δίκτυο Η/Υ, το οποίο θα περιλαμβάνει 3.400 Η/Υ.


ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοινώθηκαν από τη Ν.Δ. οι διαδικασίες εκλογής  αρχηγού του κόμματος, οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές και τα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν ανά  δήμο του νησιού.

Τα εκλογικά τμήματα της Ν.Δ. θα είναι:
Στο Δ. Κερκυραίων, στην αίθουσα του Νομαρχιακού  Συμβουλίου τρεις κάλπες.

Στο Δήμο Αγίου  Γεωργίου, στον Αγρό, στο Δημαρχείο στη αίθουσα του Δ.Σ.
Για το Δ. Αχιλλείων, στην περιοχή Βρυώνη, στο Δημαρχείο  στην αίθουσα του Δ.Σ.
Στο Δήμο Εσπερίων, στους Βελονάδες, στην αίθουσα του  Δ.Σ.
Στο Δήμο Θιναλίων, στην Αχαράβη, στην αίθουσα του παλαιού  Αγροτικού Ιατρείου
Στο Δήμο Κασσωπαίων, στις Σινιές στην ελαιουργία στην αίθουσα  του ΚΑΠΙ
Στο Δ. Μελιτειέων στη Μεσσογγή, στο Δημαρχείο.

Στο Δήμο Κορισσίων, στις Αργυράδες στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου
Στο Δήμο Λευκιμμαίων, στην αίθουσα λόγου και τέχνης στη Λευκίμμη
Στο Δ. Παλαιοκαστριτών, στην Παλαιοκαστρίτσα, στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Δ. Σ.
Στο Δ. Παξών, στο  Λογγό των Παξών, στην αίθουσα του πρώην σχολείου
Στο Δ. Παρελίων, στον Άγιο Ιωάννη, στην αίθουσα του  πρώην κοινοτικού γραφείου

Στο Δ. Φαιάκων, στον Ύψο, στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: