Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Δένδια για την αναβολή δημοπράτησης του έργου βελτίωσης τμήματος της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας

Ερώτηση με θέμα αναβολή της δημοπράτησης του έργου βελτίωσης τμήματος της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, κατέθεσε προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν.Δένδιας.

Στο πλαίσιο των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την ανάδειξη της Ηπείρου αλλά και την εξυπηρέτηση του νομού της Κέρκυρας, εντάσσονται σημαντικά έργα μεταφορών και προσπελασιμότητας, συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Στα έργα αυτά, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί κατόπιν διασφάλισης της απαιτούμενης χρηματοδότησης από την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, περιλαμβάνεται και η «Κατασκευή Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, Βελτίωση κατά τμήματα, Υποτμήμα Α: Καρτέρι – Πάργα», από την οποία διέρχεται μεγάλο τμήμα της κίνησης με κατεύθυνση στο νομό της Κέρκυρας.
Η άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, με προϋπολογισμό 45 εκατομμύρια ευρώ και ένταξη στο ΠΕΠ Ηπείρου - Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, είναι πρόδηλο ότι είναι απολύτως απαραίτητη, με δεδομένη την αναγκαιότητα αφενός ολοκλήρωσης των παράπλευρων οδικών αρτηριών της Εγνατίας Οδού και αφετέρου βελτίωσης του υφισταμένου οδικού δικτύου προς τουριστικούς προορισμούς εντός του νομού Θεσπρωτίας, αλλά και εκτός αυτού, όπως στο Νομό Κερκύρας.
Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να αναβάλλει τη δημοπράτηση του έργου με πρόσχημα την ένταξη σε αυτό της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από κατολίσθηση στη περιοχή της γέφυρας «Δέσπως», σε περιοχή χωρίς συνάφεια με το αρχικό έργο, αφενός θα προκαλέσει σημαντικότατες καθυστερήσεις στην εξέλιξή του, καθώς δεν υπάρχει σχετική μελέτη, αφετέρου ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την χρηματοδότηση του αρχικού έργου.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

1. Γιατί αναβλήθηκε η δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του τμήματος της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας από τον κόμβο Καρτερίου έως τον κόμβο Πάργας;

2. Πότε θα επανδημοπρατηθεί το αρχικό έργο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: