Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ημερίδα για τον "Καποδίστρια ΙΙ" θα διοργανώσει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης απασχόλησε και τη συνεδρίαση της Ν/Ε του ΠΑΣΟΚ όπου αποφασίστηκε η διοργάνωση ανοιχτής ημερίδας στα τέλη Νοεμβρίου ώστε - στη συνέχεια - να διαμορφωθεί η θέση του κόμματος για τον ακριβή αριθμό των δήμων.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια γραμματέα της Ν.Ε. Λίνα Ρούσσου η Ν.Ε. δεν μπήκε στη λογική αριθμού Δήμων. “Συζητήσαμε κυρίως το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να υπάρξει και να κατοχυρώσει πόρους και αρμοδιότητες για την Τ.Α. ώστε να προκύψουν ισχυροί Δήμοι με πολλές αρμοδιότητες και να οδηγήσουν τον τόπο σε μια αναπτυξιακή τροχιά”.
Στην ημερίδα θα κληθεί πιθανότατα και κάποιο κυβερνητικό στέλεχος.
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επίσης τη σταθερή θέση της στην διατήρηση της ΠΙΝ στο πλαίσιο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
“Να διατηρηθεί ως έχει, έχουμε πολλά επιχειρήματα γι αυτό”.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα επεσήμανε ότι για το ΠΑΣΟΚ ο αριθμός των Δήμων δεν αποτελεί βασική προυπόθεση, αλλά αυτό που προέχει είναι οι ισχυροί δήμοι με πόρους και αρμοδιότητες.
Στο μεταξύ, απόψε θα γίνει συνάντηση του νέου γραμματέα Εθν. Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη, παρουσία των Γ.Παπανδρέου- Γ. Ραγκούση- συνάντηση στην Αθήνα με γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ,.
Από την Κέρκυρα συμμετέχει ο γραμματέας της Ν.Ε. Μ Μπούκας.
Στο επίκεντρο, σύμφωνα με τη κ. Ρούσσου, θα τεθούν ζητήματα όπως η διαβούλευση για το νομοσχέδιο σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, καθώς και οργανωτικά θέματα, "αφού στον πρώτο μήνα κυβέρνησης παρουσιάστηκαν κάποιες δυσλειτουργίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: