Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι πρώην εργαζόμενοι της Ο.Α.

Αξιοποίηση σε υπουργεία, δήμους, ΑΣΕΠ ΚΕΠ και άλλες υπηρεσίες, πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής που δεν απορροφήθηκαν από τη νέα εταιρεία ή δεν συνταξιοδοτήθηκαν, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης.
Οπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, οι πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, υπολογίζονται σε 2.500-3.500, είναι ηλικίας 35-40 ετών και πολλοί από αυτούς ανήκουν σε ιδιαίτερα χρήσιμες για το δημόσιο ειδικότητες, όπως π.χ. δικηγόροι, επιστήμονες πληροφορικής, οδηγοί, ξενόγλωσσοι κ.ά.
Ο κ. Ραγκούσης, αφού υπενθύμισε ότι το κόστος για τακτοποίηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συναφών θεμάτων από την πρώην Ολυμπιακή ανέρχεται σε 1,5-1,8 δισ. ευρώ, τόνισε ότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την αξιοποίηση αυτών των ανθρώπων π.χ. από το ΑΣΕΠ, το οποίο συμφώνησε να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό με αυτό τον τρόπο, από το ΙΚΑ από δήμους, ενώ και οι ίδιοι δεν φαίνεται να προτιμούν να αμείβονται από τον ΟΑΕΔ χωρίς να προσφέρουν καμία υπηρεσία.
Πηγή:nafteboriki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: