Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη τύπου Μπ. Χαραλάμπους

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ
που παραχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους στα ΜΜΕ (24-11-09)

"Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου και καθηκόντων μας επισκεφτήκαμε το νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Μαζί μας ήταν ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ ο κος Γεωργόπουλος και ο γενικός γραμματέας της ,ο κος Φαρμάκης.
Όπως έχουμε πει πολλές φορές τα έργα στο καινούριο νοσοκομείο κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Με βάση τις διαπιστώσεις μας, περίπου σε ένα με ενάμισι μήνα οι εργασίες στο καινούριο νοσοκομείο, όπως βέβαια τις έχουν σχεδιάσει, κολοβά εμείς λέμε, θα έχουν τελειώσει. Μένει βέβαια, και πολύ γρήγορα θα ξεκινήσει, όπως μας είπαν, το χτίριο της ψυχιατρικής κλινικής.
Έμεις λέμε κολοβά το νέο νοσοκομείο, διότι βάση των προηγούμενων προγραμματισμών δεν θα υπάρχει ογκολογική κλινική, δεν θα υπάρχει χυμειοθεραπευτική κλινική, δεν θα υπάρχει τμήμα πυρηνικής ιατρικής, δεν θα υπάρχει αχτινοθεραπευτική κλινική, δεν θα υπάρχει παιδικός σταθμός, δεν θα υπάρχει ελικοδρόμιο και ο περίφημος βέβαια κόμβος έχει σταλεί στις Ελληνικές καλένδες.
Παρόλα αυτά βέβαια το καινούριο νοσοκομείο --ξενοδοχειακά τουλάχιστον-- όταν θα λειτουργήσει θεωρούμε ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας. Από την άλλη έμεις προτείνουμε στους Κερκυραίους και στις τοπικές αρχές βέβαια, να διεκδικήσουμε, με αφορμή ότι θα γίνει ένα νέο εργοτάξιο, μέσα στο καινούργιο νοσοκομείο για να χτιστεί η ψυχιατρική κλινική, η οποία θα είναι περίπου χίλια πεντακόσια τετραγωνικά μέτρα, να γίνει αυτό το χτίριο αρκετά μεγαλύτερο, χώρος υπάρχει, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε ύψος, ούτως ώστε κάποιες από αυτές τις κλινικές που λείπουν να μπορούν να χτιστούν και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Το κύριο όμως και το καθοριστικό πρόβλημα το οποίο ούτε έχει λυθεί, ούτε πρόκειται να λυθεί στο άμεσο μέλλον είναι οι προσλήψεις ικανού αριθμού προσωπικού και εξειδικευμένου και τεχνικού και νοσηλευτικού, για να μπορέσει το καινούριο νοσοκομείο στοιχειωδώς να λειτουργήσει. Και βέβαια κανένας Κερκυραίος δεν πρέπει να πιστεύει ότι το καινούριο νοσοκομείο θα λειτουργήσει με το προσωπικό που υπάρχει στο παλιό, 400 δηλαδή άτομα, όταν το καινούριο νοσοκομείο χρειάζεται πάνω από 900 άτομα για να λειτουργήσει σωστά.
Εμείς ούτε θέλουμε, αλλά θεωρώ ότι και οι Κερκυραίοι δεν επιθυμούν να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας στα πρότυπα, ας πούμε, του νοσοκομείου του Πύργου που αυτή την στιγμή από τα 300 κρεβάτια που διαθέτει, λειτουργούν τα 100. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πανκερκυραϊκός αγώνας, πανκερκυραϊκή κινητοποίηση. Θεωρούμε ακόμη ότι ο εξοπλισμός του νοσοκομείου δεν μπορεί να γίνει μέσα από το παλιό νοσοκομείο , τον αξονικό τομογράφο που είναι ξεπερασμένος και τεχνολογικά και επιστημονικά. Οι Κερκυραίοι πρέπει να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο αξονικό τομογράφο τουλάχιστον 64 τομών. Όλα αυτά εμείς θα τα φέρουμε και στη Βουλή, ήδη την Παρασκευή γίνεται μία συζήτηση για την υγεία στη βουλή με επερώτηση της ΝΔ, στη βουλή και θα διεκδικήσουμε και μέσα από την βουλή να βρεθούν λύσεις. Όμως η άποψη μου είναι ότι οι λύσεις θα δοθούν μέσα από τους αγώνες των Κερκυραίων.
Χτες για μία ακόμα φορά, για πολλοστή φορά, ξεκίνησε ο περίφημος κοινωνικός διάλογος, τώρα δεν τον λένε διάλογο, τον λένε διαβούλευση, για το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγουμένων κυβερνήσεων της ΝΔ και επισείοντας τον κίνδυνο να πτωχεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καλεί τον Ελληνικό λαό να δεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το ασφαλιστικό, που ουσιαστικά επιβάλλουν μικρότερες συντάξεις, μεγαλύτερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αφού λοιπόν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν το χέρι τους μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, να πτωχεύσουν τα ταμεία,( ποιος δεν θυμάται τον αναγκαστικό νόμο που επεβλήθει στα ταμεία από το 1951 να καταθέτουν άτοκα και πολλές φορές με αρνητικό επιτόκιο τα αποθεματικά τους στις τράπεζες για να τα παίρνουν σαν θαλασσοδάνεια και οι εφοπλιστές και οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλοεργολάβοι για να αναπτύξουν δήθεν την Ελλάδα, ποιος δεν θυμάται τα τεράστια σκάνδαλα του χρηματιστηρίου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ποιος δεν θυμάται τελευταία τα σκάνδαλα από τα τοξικά ομόλογα). Όλα αυτά λοιπόν έχουν φέρει τα ταμεία στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής, αλλά για αυτά δεν φταίει καθόλου ο Έλληνας εργαζόμενος, δεν φταίνε καθόλου τα λαϊκά στρώματα.
Επίσης ποιος δεν θυμάται --ούτε αυτή την πεπατημένη δεν ξέφυγε το ΠΑΣΟΚ--, τις διακηρύξεις του κου Καραμανλή όπου έλεγε τα τρία περίφημα «δεν», δεν θα υπάρξουν προσθετές εισφορές, δεν θα υπάρχει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων και βέβαια με τον νόμο της κας Πετραλιά όλα αυτά τα «δεν» γίνανε «ναι» και χτες ο κος Λοβέρδος μας είπε για μία ακόμα φορά ότι δεν θα υπάρξει ούτε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ούτε μείωση των συντάξεων. Αν δεν σκοπεύουν αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, γιατί αλήθεια να μας πηγαίνουν πάλι στον περίφημο κοινωνικό διάλογο, που κάθε άλλο κοινωνικός διάλογος είναι, ιδιαίτερα στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα στημένο , ένα σικέ παιχνίδι, αφού από την μία θα διαβουλεύεται ο κος Λοβέρδος Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη θα διαβουλεύονται ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, γνωστά και μη εξαιρετέα μεγαλοστελέχη του κυβερνητικού κόμματος.
Εμείς καλούμε τον Ελληνικό λαό, καλούμε και τους Κερκυραίους να βγουν στους δρόμους , να αγωνιστούν να μην αφήσουν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που θα σημαίνουν την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, με πρώτο βήμα σήμερα την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, και στην Κέρκυρα το απόγευμα από την πλατεία Σαρόκο"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: