Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις συμπαράστασης στους κατηγορούμενους Λευκιμμώτες


Λόγω αιτήματος της υπεράσπισης (να δικαστούν όλοι οι κατηγορούμενοι μαζί) αναβλήθηκε για τις 25-6-2010 η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη των τεσσάρων Λευκιμμιωτών.
Κάτοικοι της Λευκίμμης, εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και κομμάτων βρέθηκαν χθες έξω από τα δικαστήρια για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους κατηγορούμενους.

Αναλυτικά στις δηλώσεις τους επεσήμαναν τα εξής:
Σοφ. Λίβερη (πρόεδρος ΕΚΚ)
“Κηρύξαμε 4ωρη στάση εργασίας για να συμπαρασταθούμε στους αγωνιζόμενους και διωκόμενους κατοίκους της Λευκίμμης. Θεωρούμε ότι κάθε αγώνας που πραγματοποιείται, δεν είναι δυνατόν να ποινοικοποιείται. Πάνω σ’ αυτό σκεπτικό στηρίζουμε τους συγκεκριμένους διωκόμενους και θα είμαστε δίπλα τους σε όποια διαδικασία και αν ακολουθήσει.
Στην στάση εργασίας συμμετέχουν τα περισσότερα σωματεία του Εργατικού Κέντρου. Ζητάμε την ανάκληση όλων των διώξεων.
Τάσος Τόμπρος,
(γραμματέας Ν.Ε ΣΥΝ)

“Δεν δικάζονται μόνο οι τέσσερις της Λευκίμμης αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία.
Αυτοί που δεν δικάζονται είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι για ότι έχει συμβεί στη Λευκίμμη και αυτοί που φέρουν ευθύνες είναι το κράτος και οι θεσμοί του και η Τ.Α. που έφεραν τα ΜΑΤ στο νησί μας.
Δημήτρης Πιτσιάβας (γραμματέας Ν.Ε. ΚΚΕ)
“Απ’ την πρώτη στιγμή που αναπτύχθηκε ο αγώνας των Λευκιμμαίων, εκφράσαμε την συμπαράστασή μας ως ΚΚΕ και δεν θα ήταν δυνατό να απέχουμε αυτήν την δύσκολη ώρα.
Καταδικάζουμε τις πολιτικές των δύο κομμάτων που οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.
Μάκης Βλάσσης (πρόεδρος εργ. ΟΤΑ)
“Η συμπαράσταση των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Κέρκυρας προς τους διωκόμενους της Λευκίμμης είναι δεδομένη.
Γι’ αυτό και κάναμε 4ωρη στάση εργασίας και ζητήσαμε οι αγώνες του λαού να μην ποινηκοποιούνται. Αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή βίας και ζητάμε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.
Στ. Πελάης (πρόεδρος σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων)
Συμπαραστεκόμαστε σε όλους αυτούς που έδωσαν αγώνα για την ζωή τους, το περιβάλλον και τον τόπο τους.
Σήμερα μαζί με αυτούς δικάζεται κάθε αξιοπρεπής πολίτης. Δεν θα επιτρέψουμε την ποινηκοποίηση των αγώνων και θα παλέψουμε για αυτό το σκοπό.
Ραιδεστινός Γιώργος (αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ)
Συμπαραστεκόμαστε σε όσους σήμερα (σ.σ. χθες) σύρονται στα δικαστήρια. Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες που προστατεύουν το περιβάλλον. Γίνεται μια δίωξη που έχει σαν στόχο να τσακίσει αυτό το κίνημα στην Λευκίμμη. Εμείς ως ΕΛΜΕ πραγματοποιήσαμε 3ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Λευκίμμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: