Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Χαραλάμπους για τα εκπαιδευτικά κενά στο νομό

Ερώτηση με θέμα να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα Σχολεία της Κέρκυρας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Χαραλάμπους, Μωραίτης, Καραθανασόπουλος.
Οπως επισημαίνουν:
"Το τεράστιο πρόβλημα με τα κενά και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία συνεχίζει να ταλανίζει την δημόσια εκπαίδευση και στο Νομό της Κέρκυρας, με αποτέ–λεσμα την παραπέρα υποβάθμισή της, πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τώρα όπως και η ΝΔ παλιότερα.
Για το λόγο αυτό σε κινητοποίηση για μία ακόμα φορά βρίσκονται οι μαθητές των τεχνικών λυκείων της Κέρκυρας (1ο–2ο ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ Κορακιάνας) αναδει–κνύοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει όσον αφορά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και χιλιάδες είναι οι χαμένες ώρες από τα πολλά οργανικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη.
Από τα 24 κενά που υπάρχουν στο νομό τα 18 είναι κενά στα παραπάνω τεχνικά λύκεια, καθηγητών γενικών μαθημάτων αλλά κύρια τεχνικών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαθήματα κατεύθυνσης και εργαστήρια. Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου που έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα των εξετάσεων για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
Σαν πρόσχημα χρησιμοποιείται αυτή τη φορά η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να μην έχουν αναρτηθεί οι πίνακες επιτυχόντων και έτσι να μη μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις. Η πραγματικότητα όμως είναι η πολιτική που θέλει να κάμει την παιδεία πιο ακριβό ακόμα εμπόρευμα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την άμεση πλήρωση όλων των κενών με μόνιμο και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα διδαχτικό προσωπικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: