Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

"Απάνθρωπη επιχείρηση σε βάρος μεταναστών", καταγγέλει η Ν.Ε του ΚΚΕ

"Απάνθρωπη επιχείρηση σε βάρος μεταναστών", κατήγγειλε σήμερα η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος της Ν.Ε. Σπ. Σαμοίλης. τονίζονται τα εξής:
"Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τη πολιτική της «μηδενικής ανοχής» και συνεχίζοντας την ίδια αντιμεταναστευτική πολιτική της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Σήμερα, ΠΕΜΠΤΗ 26/11/2009, το πρωϊ με χειροπέδες και βλέμμα γεμάτο απόγνωση, 10 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο παιδί, έφτασαν στις 9.15 στη Κέρκυρα από τους Παξούς με το πλοίο «Sporades Quin”. Από εκεί στο σταθμό συνοριοφυλάκων στη Παλαιοκαστρίτσα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες από όπου και θα πάρουν το δρόμο του διωγμού.
Ολα αυτά στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιεί η κυβέρνηση και με την οποία συμφωνούν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Μια πολιτική που στρέφεται ευθέως κατά των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, μια πολιτική που όσους ζητούν καταφύγιο στην ΕΕ για να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους, τους θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό και ομήρους στα χέρια των αρχών, οι οποίες τους συμπεριφέρονται σαν εγκληματίες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαραράδεκτης συμπεριφοράς αποτελεί το γεγονός ότι καθ όλη την διάρκεια της μεταφοράς τους από τους Πάξους στην Κέρκυρα βρίσκονταν αλυσοδεμένοι μέσα στο πλοίο σαν κοινοί εγκληματίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ που βρισκόταν εκεί ζήτησε από αστυνομικούς να δει τον υπεύθυνό τους τον παρέπεμψαν στον υπεύθυνο του τμήματος συνοριοφυλάκων στην Παλαιοκαστρίτσα που τους έδωσε την εντολή για την μεταφορά των κρατουμένων. Επίσης μετά το τέλος της μεταφοράς έγινε προσπάθεια προσαγωγής ενός πολίτη που συνταξίδευε με τους μετανάστες και ρώτησε τον υπεύθυνο της ομάδας μεταφοράς αν κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα απελευθέρωνε τους μετανάστες από τις χειροπέδες για ευνόητους λόγους ασφαλείας. Η προσαγωγή δεν έγινε μετά από έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν και τα αστυνομικά όργανα περιορίστηκαν στα στοιχεία της ταυτότητας που ζητήθηκε και δόθηκε από τον πολίτη.
Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απαιτήσει το σταμάτημα αυτής της βάρβαρης αντιμετώπισης των μεταναστών από την κυβέρνηση και συνολικά από την ΕΕ. Να καταργηθεί το ελληνικό και κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο, που αξιοποιεί τους μετανάστες για να χτυπήσει εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και στερεί από τους μετανάστες και πρόσφυγες στοιχειώδη δικαιώματα. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης. Να δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα, ειδικά στους ανήλικους, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ελεύθερα προς τις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν, εξασφαλίζοντας παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα. Να καταργηθούν οι νόμοι και οι εγκύκλιοι που βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στην Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: