Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στρέφεται ο Νομάρχης για την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραπέμπει την απόφαση για το μέλλον της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σωτήρη Μικάλεφ και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστα Χαλικιά και Σπύρο Τριβυζά.

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αναμένεται να αποστείλει ερώτημα για το αν μπορεί να αδειοδοτήσει τη λειτουργία του τρίτου κυττάρου του ΧΥΤΑ η κατασκευή του οποίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, χωρίς να έχει προηγηθεί η πλήρης αποκατάσταση των όρων λειτουργίας του «αμαρτωλού» πρώτου κυττάρου.
Ο Νομάρχης υποστήριξε πως το θέμα έχει κολλήσει και λόγω της χηρεύουσας θέσης γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, ενώ αναφερόμενος στις εκκρεμότητες διευθέτησης των όρων της προσωρινής άδειας που είχε χορηγήσει, είπε πως το μείζον ζήτημα είναι η απουσία εγκατάστασης συλλογής του βιοαερίου, κάτι που όμως συμφώνησε με τη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης ότι για να επιτευχθεί πρέπει πρώτα να σταματήσει η απόρριψη σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ.
Σε σχετική ερώτηση του "Τηλεκέρκυρα" προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας, Σ. Μικάλεφ, απάντησε πως δεν συμφωνεί με τις εκθέσεις του αρμοδίου κλιμακίου της Ν.Α. που ελέγχει τακτικά τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και πως ο Σύνδεσμος έχει καταφέρει σε δυπ χρόνια να ολοκληρώσει έργα που εκκρεμούσαν για χρόνια.
Αναφορικά με τον ΧΥΤΑ Νότου, ο Σ. Μικάλεφ ζήτησε από το Νομάρχη την αδειοδότηση ενώ δεν έλαβε απάντηση, όπως είπε, για τον λόγο που ακόμα δεν έχει χορηγηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: