Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

"Ανθρωποι και ποντίκια" στην καρδιά της πόλης

Στην καρδιά της πόλης, στην τάφρο του νέου Φρουρίου, στο οικόπεδο της "Παλλάδας" οικονομικοί μετανάστες ζουν σε καταυλισμούς τον τελευταίο χρόνο, υπό άθλιες συνθήκες, ανάμεσα σε σκουπίδια, όπως παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το ΤΗΛΕΚΕΡΚΥΡΑ.
Με την αφορμή αυτή ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κερκυραίων κ. Ανδρέας Κουρής, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το συγκεκριμένο οικόπεδο, όπως είναι γνωστό, είναι ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας. Ο Δήμος Κερκυραίων επανειλημμένα έχει εκφράσει την διαμαρτυρία του, προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας από τον εισαγγελέα να παρέμβει μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό, που επιβαρύνει μια τόσο ευαίσθητη περιοχή. Εγώ προσωπικά, επισκέφτηκα την Εισαγγελέα κα Νταϊρούση, ζητώντας της να παρέμβει για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει τρεις απόπειρες απομάκρυνσης των ατόμων αυτών, στις οποίες ήμουν και εγώ παρών, σαν εκπρόσωπος του Δήμου, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.
Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και όχι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, όπως ατυχώς ανεφέρθη από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου.
Θα ήθελα τέλος να σας αναφέρω για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Πολιτείας και της Αστυνομίας. Εμείς δεν μπορούμε να υποσκελίσουμε ή να αντικαταστήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρατική υπηρεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: