Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Μικάλεφ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας


Με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις που είχε στο Λονδίνο με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, για εξεύρεση λύσης σε συνδυασμό με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, μίλησε το περασμένο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στη Καλαμαριά.
Την ίδια μέρα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Μέγαρο συναντήθηκαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Πάφου - Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος.
Τους πέντε Δημάρχους - μέλη του Δικτύου, Σάββα Βέργα της Πάφου, Μιλτιάδη Κλάπα της Πρέβεζας, Σωτήρη Μικάλεφ της Κέρκυρας, Γιώργο Κοτρωνιά της Λαμίας, Νάσο Γιακαλή της Μυτιλήνης, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συζήτησαν την πορεία του Δικτύου αλλά και τις μελλοντικές δράσεις τους. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η παράδοση της προεδρίας της Συντονιστικής Επιτροπής, από το Δήμαρχο Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλιάπα, που είναι ο προεδρεύων για τη χρονιά που διανύουμε, στο Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα με τη νέα χρονιά.
Το «Δίκτυο Πάφου - Αδελφοποιημένων Πόλεων Της Ελλάδος», συστάθηκε πριν από 14 χρόνια, στο πλαίσιο σύσφιξης και διεύρυνσης των μακραίωνων δεσμών ανάμεσα στον ελλαδικό μητροπολιτικό και τον κυπριακό χώρο, έργο μεγίστης σημασίας. Η ιδρυτική διακήρυξη υπογράφηκε στην Πάφο της Κύπρου στις 12 Νοεμβρίου 1995. Μοναδικός σκοπός, όπως άλλωστε τέθηκε και στην ιδρυτική διακήρυξη, ήταν η ανάπτυξη, η ανταλλαγή εμπειριών, η προβολή και προώθηση εθνικών ζητημάτων, η συμβολή και ανάδειξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παράγοντα εδραίωσης και σταθερότητας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: