Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Σε έργα στο Σωκράκι ο Νομάρχης


Στα έργα ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Ανω Κορακιάνα προς Σωκράκι, που εκτελεί η Νομαρχία, βρέθηκε χθες ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Κώστα Λέσση και το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Νικήτα Καραλή.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, καθώς είναι άκρως προβληματική η μεταφορά ακόμη και της ασφάλτου, δεδομένης της φύσης του δρόμου (στενός με απότομες στροφές). Περιλαμβάνει, εκτός από την ασφαλτόστρωση, και την κατασκευή τεχνικών απορροής των ομβρίων υδάτων, που είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες φθοράς του οδοστρώματος.
Από την επίσκεψη, ωστόσο, διαπιστώθηκε ο άρτιος τρόπος με τον οποίο - παρά τις δυσκολίες - εκτελείται το έργο, ενώ δόθηκαν επιτόπου οδηγίες για την αντιμετώπιση μικρών τοπικών προβλημάτων.
Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 150.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Νομαρχίας και έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Σωκρακίου, που έβλεπαν τον κύριο δρόμο πρόσβασης στο χωριό τους, ν’ αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια, πολλά προβλήματα.
Σημειώνεται, ότι ο δρόμος αυτός δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του Σωκρακίου, αλλά, και χιλιάδες επισκέπτες - κυρίως του καλοκαιριού - που τον επιλέγουν για να απολαύσουν μοναδικές εικόνες του Κερκυραϊκού τοπίου από ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: