Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

¨Οι σεισμοί της L’ Aquila και η Ελληνική πραγματικότητα»

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα:οι σεισμοί της L’ Aquila και η Ελληνική πραγματικότητα» θα δώσει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παναγιώτης Καρύδης.
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί, στην Αναγνωστική Εταιρία, οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στα πλαίσια των επιστημονικών – επιμορφωτικών δραστηριοτήτων του, σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Στη διάλεξή του ο ομιλητής, καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών, θα παρουσιάσει:
α) Τις ομοιότητες και διαφορές των ιστορικών- παραδοσιακών, νεώτερων και σύγχρονων κτιρίων της L’ Aquila και της Ελλάδας – Κέρκυρας,
β) Τα βασικά χαρακτηριστικά του σεισμικού κραδασμού και
γ) Τις βλάβες στις παραπάνω τρεις κατηγορίες κτιρίων.
Στη συνέχεια ο κ. Καρύδης, θα κάνει κριτική συσχέτιση των βλαβών αυτών με αντίστοιχες βλάβες από ελληνικούς σεισμούς και διαπίστωση βασικών ομοιοτήτων και θα διατυπώσει συμπεράσματα και προτάσεις που ενδιαφέρουν την Ελληνική – Κερκυραϊκή πλευρά.
Στην παρουσίαση αυτή δεσπόζει η παρατήρηση των βλαβών που επιφέρει στις κατασκευές μας ένας μετρίου μεγέθους και μικρού εστιακού βάθους σεισμός στην επικεντρική περιοχή.
Τέλος, στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί κείμενο εισήγησης, που συντάχθηκε πρόσφατα από τον ομιλητή, για τη “ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ”, με συμπεράσματα και προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: